• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

BACH PROJECT CONSTEL·LACIÓ

En aquesta constel·lació es mostra la recerca de Mal Pelo entorn de Johann Sebastian Bach

Bach Project se centra en l’estudi de l’obra de Johann Sebastian Bach i la seva relació amb la dansa i l’escena. Mal Pelo ha creat una tetralogia sobre el seu treball entorn de la música barroca del compositor alemany. Durant els últims anys, l’estudi del contrapunt i la seva estructura han estat el centre de recerca coreogràfica i escènica de María Muñoz i Pep Ramis, juntament amb els col·laboradors que han format part de l’estudi i de les creacions.

La tetralogia es conforma de:

I. Bach: un solo de María Muñoz estrenat l’any 2004, sobre El clavecí ben temprat, que ha desenvolupat diferents versions i ha presentat arreu del món.

II. On Goldberg Variations / Variations: espectacle grupal per a set intèrprets sobre la música del compositor francoamericà Dan Tepfer, que interpreta les Goldberg Variations juntament amb les seves improvisacions sobre les mateixes variacions.

III. Inventions: espectacle per a indrets singulars (espais no teatrals) per a 12 intèrprets, dividits en quartet de ballarins, quartet de corda i quartet de veus líriques. Creació amb música en directe en llocs especials per la seva sonoritat, espai i història on Mal Pelo ofereix una intervenció específica adequada al lloc i al seu esperit. Inventions forma part de la programació del Grec 2020.

IV. Highlands: espectacle escènic amb la mateixa formació de 16 intèrprets. Una mirada coreogràfica i dramatúrgica sobre alguns fragments de les Cantates i les Partitas (amb èmfasi en la versió de la Xacona per a quartet de veus i violí) i algunes peces de l’Art de la fuga, de J. S. Bach.

Mal Pelo
Formada el 1989 per María Muñoz i Pep Ramis, la companyia Mal Pelo basa el seu treball en una recerca constant de llenguatges. Durant els seus primers anys, van fer nombroses gires (Europa, Estats Units, Orient Mitjà, Canadà i Amèrica del Sud). L’any 2001, Pep Ramis i María Muñoz van impulsar L’animal a l’esquena, un centre de creació i intercanvi multidisciplinari en una masia situada a Celrà (Girona).

Mal Pelo ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Dansa 2002, atorgat per la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional de Dansa 2009 – Creació atorgat pel Ministeri de Cultura, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de Dansa per la transmissió de la peça Bach i la interpretació de Federica Porello i el Premi de la Crítica 2018 per l’espectacle Bach i a la interpretació de Federica Porello.

Projecte cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea com a part de DANCE ON, PASS ON, DREAM ON

Dance On, Pass On, Dream On