• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

HACER HISTORIA(S) VOL 4 .

CICLE DE DANSA CONTEMPORÀNIA I PERFORMANCE
(cos-arxiu- memòria-identitat-espiritualitat-màgia i altres bruixeries)
Fer Història i fer-la nostra i també, fer-la avui, fent-la…

‘El present ja està prenyat del futur. Si aconseguim habitar la incertesa i fer d’ella una potència, estarem sembrant allò possible’ (Amador Fernández Sabater)

Quarta edició del cicle Hacer Historia(s), organitzat per La Poderosa, que té lloc al Mercat, el Macba, L’Antic Teatre i La Caldera i amb el qual es posa en valor la memòria del cos en les creacions, la importància de mirar enrere per donar significat i contingut a la creació posterior.

Hh(s) segueix posant el cos com a mèdium de desitjos, memòries i rituals imprevisibles que ens connecten amb el present. Practicarem l’endevinació amb dispositius astrals per buscar respostes en el Més Enllà i en les possibilitats quàntiques de la trobada. Farem vibrar la matèria i establirem un diàleg amb diferents cossos visibles, subtils i, fins i tot, invisibles.

Hh(s) convoca pràctiques artístiques que foraden la realitat insistentment obrin nous espais on respirar i mirar més enllà del que se’ns mostra. Les artistes d’enguany es relacionen quotidianament amb pràctiques somàtiques, energètiques, tradicionals i espirituals. Pràctiques que ens permeten endinsar-nos en processos interns que modifiquen la nostra concepció social, cultural i temporal del món i que connecten amb la capacitat de la creació contemporània per trobar altres poètiques, altres maneres de relacionar-nos i altres performativitats.

Les històrie(s) que viurem i amb les que creuarem el forat cap a noves realitats posen en joc la màgia, el misteri i la intuïció com a estratègies, es mouen en la incertesa constant i conjuguen noves possibilitats de ser. Als territoris coneguts del cicle: arxiu, memòria i comunitat, hi sumem en aquesta 4a edició noves mirades i perspectives com les creences, l’espiritualitat i altres bruixeries contemporànies.

CALENDARI:

4 de novembre
Quim Bigas:
Presentació de la publicació DV. 18.30 h

4 i 5 de novembre
Núria Guiu: Spiritual Boyfriends. Sala MAC. 20.30 h

5 de novembre
Julia Rúblies: Cascades. Sala SG. 18.30 h

6 de novembre
Óscar Cornago i Juan Navarro: Se alquila. Sala PB. 19 h

6 i 7 de novembre
Diana Szeinblum: Adentro! Sala OM. Dia 6 a les 21 h, dia 7 a les 20.30 h.

7 de novembre
Sergi Fäustino, Mercedes Recacha i Viviane Calvitti: 30 anys d’èxit. Sala PB. 19 h

7 de novembre
Fernando Gandasegui i convidats: Ràdio Visible. Sala MAC. 19 h

9 de novembre
Curtmetratges Yvonne Rainer
– Cicle ‘Per amor a les arts’. Filmoteca de Catalunya. 17 h.

Un projecte organitzat i comissariat per La Poderosa / Amb la complicitat Mercat de les Flors, El Macba,  L’Antic Teatre, La Caldera Arts del moviment / Amb el suport Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i Fabra i Coats, fàbrica de creació / Amb la col·laboració Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani i la Filmoteca de Catalunya
Projecte cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea com a part de DANCE ON, PASS ON, DREAM ON

Projecte cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea com a part de DANCE ON, PASS ON, DREAM ON

Dance On, Pass On, Dream On