• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Panorama TAIWAN

La primavera de l’any 2019 el Mercat de les Flors va rebre una invitació del National Theatre and Concert Hall NTCH de Taipei (Taiwan) per conèixer artistes de dansa del nostre país i iniciar un programa de residències d’intercanvi d’artistes.

La gran riquesa cultural i artística de Taiwan i l’extraordinari equip del NTCH van facilitar que des del Mercat de les Flors es decidís tirar endavant aquest projecte de residències creuades entre artistes de Taiwan i de Catalunya i imaginéssim una presentació de projectes al Mercat. La pandèmia va trencar la temporalitat del projecte i les residències creuades posposades es van poder iniciar la tardor del 2022.

Roser López Espinosa ha estat l’artista catalana que va anar a conèixer la comunitat artística de Taipei i dur a terme una aproximació a la cultura taiwanesa. Lin I-Chin va ser la primera artista taiwanesa que va estar a Barcelona, on va fer una residència a la fàbrica de creació Graner i, en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa l’octubre de 2022, es va realitzar un laboratori compartit amb artistes locals que, com ella, treballen la fricció entre tradició i contemporaneïtat.

En una nova etapa del projecte, durant el mes de setembre de 2023 la coreògrafa catalana Roser Lopez Espinosa i el coreògraf taiwanès Wu Kang -que es van conèixer durant la residència de Roser a Taiwan-, han realitzat una nova trobada de recerca a Barcelona; aquest projecte continuarà al llarg de 2024 i es formalitzarà en una creació que es presentarà al Mercat el 2025.

PANORAMA TAIWAN és una conseqüència d’aquesta relació entre el Mercat de les Flors i el NTCH per oferir una aproximació al públic de Barcelona de la riquesa i la vitalitat de l’escena de dansa taiwanesa; aquesta és la part visible d’una relació amb el NTCH de Taipei amb el qual estem desenvolupant més projectes.

Com a precedent a aquesta relació amb NTCH, hi ha hagut coreògrafs com Marcos Morau (La Veronal) i Marina Mascarell que han presentat les seves creacions i han rebut encàrrecs per part d’estructures i companyies taiwaneses. Ells, d’alguna manera, han estat ambaixadors de la creació que es fa aquí i han iniciat un camí de descoberta i coneixement mutu que des del Mercat volem nodrir i fer créixer.

PANORAMA TAIWAN al Mercat començarà amb el gran format de Cloud Gate, companyia amb una rellevant trajectòria internacional, per seguir immediatament amb una intensa coreografia a càrrec del duet Lee/Vakulya. Més endavant gaudirem d’un treball que celebra les tradicions a mans de la companyia B.Dance per acabar amb el commovedor duo Beings, del coreògraf Wang Yeu-Kwn (Shimmering Production).