• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

CIRC D’ARA MATEIX

NO ET PERDIS L'ESPECTACLE INAUGURAL el 27 d'abril: LES FILLES DU RENARD, Résiste (ESPECTACLE GRATUÏT)

El Circ d’Ara Mateix és una celebració i reivindicació del circ contemporani. Aquest espai de llibertat creativa i experimentació fusiona el desig i el plaer amb la diversitat i l’art contemporani. Els i les artistes locals es combinen amb influències internacionals per a oferir perspectives noves i llenguatges circenses únics que dialoguen amb un públic divers.

Les propostes actuals del circ cerquen la interseccionalitat, i reflecteixen diverses perspectives que no sorgeixen d’una correcció política o autocensura, sinó que emergeixen de manera orgànica a cada proposta, enriquint la nostra percepció del món. Les tècniques circenses s’entrellacen amb les experiències i reflexions personals dels artistes, donant lloc a expressions artístiques que transcendeixen el merament visual.

En aquest cicle descobrirem el poder del cos com a eina de recerca des de la tècnica circense, el cos en risc, la manipulació de l’objecte (sigui material o immaterial) i, sobretot, el desig de reivindicar un circ actual. La interacció entre el material i el cos serà explorada a través del treball d’anys d’entrenament que culminen en propostes intrigants. A més, la contínua experimentació i exploració dels límits del cos ens desafien a percebre de noves formes. Així mateix, veiem la interdependència i confiança com a manifestacions particulars, essencials en el món del circ.

Aquest cicle va més enllà de l’entreteniment: convida a pensar, qüestionar i submergir-se en mons singulars. Valorem la capacitat d’aprendre dels errors i la resiliència, ensenyaments fonamentals del circ i les arts en viu.

El Circ d’Ara Mateix és un espai de convivència que celebra propostes en sala i carpa. Hem presenciat el creixement de molts artistes i continuarem fent-ho. El cicle Circ d’Ara Mateix 2024 és una invitació a resistir, explorar i deixar-se contagiar per l’art del cos, el risc i la virtuositat del circ contemporani, delineant així el circ del demà.

Víctor Bobadilla Parra
Coordinació artística de La Central del Circ