• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

MAL PELO

BACH PROJECT CONSTEL·LACIÓ: On Goldberg Variations / Variations

13 i 14 de maig
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2020-2021

 • Durada

  70 minuts

 • Tarifa

  20 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  19 h

 • Espai

On Goldberg Variations / Variations és un espectacle basat en la proposta musical Goldberg Variations / Variations del pianista i compositor francoamericà Dan Tepfer, que interpreta les Variacions Goldberg de J. S. Bach combinades amb les seves variacions improvisades sobre les mateixes harmonies.

A On Goldberg Variations / Variations, un entramat de línies de llenguatges convergeixen per construir un teixit al voltant de l’obra de J. S. Bach. La dansa, la veu de John Berger, alguns textos propis, el so manipulat i multifocal de la banda sonora, la veu en directe i les projeccions de vídeo s’uneixen per construir aquesta aproximació de Mal Pelo a l’univers de J. S. Bach. La proposta coreogràfica aposta per la musicalitat particular de cada intèrpret i pel diàleg rítmic i dinàmic entre el grup i l’espai.

Després de presentar Bach de María Muñoz arreu del món, aquest espectacle és la segona proposta escènica del Bach Project, una tetralogia que té com a eix l’estudi de la música de J. S. Bach i la seva relació amb l’escriptura coreogràfica.

Espectacle dedicat a John Berger, que ens segueix acompanyant amb les seves paraules i la seva mirada.

Formada el 1989 per María Muñoz i Pep Ramis, la companyia Mal Pelo basa el seu treball en una recerca constant de llenguatges. Durant els seus primers anys, van fer nombroses gires (Europa, Estats Units, Orient Mitjà, Canadà i Amèrica del Sud). L’any 2001, Pep Ramis i María Muñoz van impulsar L’animal a l’esquena, un centre de creació i intercanvi multidisciplinari en una masia situada a Celrà (Girona).

Mal Pelo ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Dansa 2002, atorgat per la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional de Dansa 2009 – Creació atorgat pel Ministeri de Cultura, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de Dansa per la transmissió de la peça Bach i la interpretació de Federica Porello i el Premi de la Crítica 2018 per l’espectacle Bach i a la interpretació de Federica Porello.

Direcció María Muñoz i Pep Ramis / Col·laboració en la direcció Leo Castro i Federica Porello / Creació i interpretació Jordi Casanovas, María Muñoz i Zuriñe Benavente; Leo Castro, Pep Ramis, Federica Porello, Enric Fàbregas i Zoltan Vakulya / Música Goldberg Variations / Variatons, de Dan Tepfer, sobre les Variacions Goldberg, de J. S. Bach / Poemes John Berger i Juan Gelmán / Textos Edició de Mal Pelo a partir de fragments de Tim Ingold, Franck Wilczek i Mal Pelo
Producció Mal Pelo, Teatre Nacional de Catalunya, Dansa Quinzena Metropolitana de Barcelona i ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya / Amb la col·laboració L’animal a l’esquena i Théâtre Archipel de Perpinyà
Estrenat al Teatre Nacional de Catalunya del 28 al 31 de març de 2019