14 de maig

MAL PELO BACH PROJECT CONSTEL·LACIÓ: Concert Johann Sebastian Bach / Dan Tepfer: Inventions / Reinventions

Compra la teva entrada

Compartir

Després de l’aclamació de la crítica i el públic per les seves Goldberg Variations / Variations, Dan Tepfer presenta un nou projecte, Inventions / Reinventions. Bach va compondre els seus invents com a peces d’estudi dels seus estudiants, abastant vuit claus majors i set menors del conjunt, un total de 15. Però hi ha 24 claus majors i menors possibles, de manera que en falten nou. A Inventions / Reinventions, mentre toca les composicions originals de Bach seqüencialment, Dan Tepfer crea les seves pròpies invencions per a les claus que falten i n’improvisa de noves en cada actuació. Així, segueix la lògica de les entranyables peces originals de Bach, en què idees musicals simples, com personatges d’una novel·la o una obra de teatre, emprenen un viatge harmònic cap a claus estrangeres abans de tornar a casa.

Dan Tepfer
Amb seu a Nova York, el pianista i compositor va néixer el 1982 a París, tot i que els seus pares eren americans. Ha actuat amb alguns dels grans noms del jazz, inclòs el veterà saxofonista Lee Konitz. Com a líder en el seu àmbit musical, és protagonista d’una discografia generosa on les peces solistes són testimonis del seu consumat art d’interpretació, juntament amb àlbums íntims i trios que combinen complexes composicions originals. Entre aquestes composicions trobem On Golberg Variations / Variations (Sunnyside / Naive, 2011), en què el pianista combina l’obra mestra de Bach amb les seves pròpies improvisacions.

Com a compositor, Dan Tepfer va ser guardonat amb una beca Charles Ives per l’Acadèmia Americana d’Arts i Lletres per obres com el Concert per a piano i vent, estrenada al Castell de Praga amb el piano, i Solo Blues per a violí i piano, que es va estrenar al Carnegie Hall de Nova York. Actualment, reuneix la seva formació com a astrofísic amb la seva passió per la música en un enfocament d’improvisació que integra algoritmes programats per ordinador.

Dan Tepfer va ser guardonat amb el primer premi i el premi del públic en el concurs Solo Piano de Montreux Jazz Festival, el primer premi en el concurs del Festival de Jazz d’East Coast i una beca americana Cole Porter.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2020-2021

14 de maig

20.30 h (després de la funció On Goldberg Variations / Variations)

Sala MAC

16 €

Més informació

Dan Tepfer

Consulta el llibret de la Constel·lació

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x