• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

MAL PELO

BACH PROJECT CONSTEL·LACIÓ: Concert Johann Sebastian Bach / Dan Tepfer: Inventions / Reinventions

14 de maig
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2020-2021

 • Tarifa

  16 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20.30 h (després de la funció On Goldberg Variations / Variations)

 • Espai

Després de l’aclamació de la crítica i el públic per les seves Goldberg Variations / Variations, Dan Tepfer presenta un nou projecte, Inventions / Reinventions. Bach va compondre els seus invents com a peces d’estudi dels seus estudiants, abastant vuit claus majors i set menors del conjunt, un total de 15. Però hi ha 24 claus majors i menors possibles, de manera que en falten nou. A Inventions / Reinventions, mentre toca les composicions originals de Bach seqüencialment, Dan Tepfer crea les seves pròpies invencions per a les claus que falten i n’improvisa de noves en cada actuació. Així, segueix la lògica de les entranyables peces originals de Bach, en què idees musicals simples, com personatges d’una novel·la o una obra de teatre, emprenen un viatge harmònic cap a claus estrangeres abans de tornar a casa.

Dan Tepfer
Amb seu a Nova York, el pianista i compositor va néixer el 1982 a París, tot i que els seus pares eren americans. Ha actuat amb alguns dels grans noms del jazz, inclòs el veterà saxofonista Lee Konitz. Com a líder en el seu àmbit musical, és protagonista d’una discografia generosa on les peces solistes són testimonis del seu consumat art d’interpretació, juntament amb àlbums íntims i trios que combinen complexes composicions originals. Entre aquestes composicions trobem On Golberg Variations / Variations (Sunnyside / Naive, 2011), en què el pianista combina l’obra mestra de Bach amb les seves pròpies improvisacions.

Com a compositor, Dan Tepfer va ser guardonat amb una beca Charles Ives per l’Acadèmia Americana d’Arts i Lletres per obres com el Concert per a piano i vent, estrenada al Castell de Praga amb el piano, i Solo Blues per a violí i piano, que es va estrenar al Carnegie Hall de Nova York. Actualment, reuneix la seva formació com a astrofísic amb la seva passió per la música en un enfocament d’improvisació que integra algoritmes programats per ordinador.

Dan Tepfer va ser guardonat amb el primer premi i el premi del públic en el concurs Solo Piano de Montreux Jazz Festival, el primer premi en el concurs del Festival de Jazz d’East Coast i una beca americana Cole Porter.