• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

SÂLMON 2024

El Mercat de les Flors segueix donant suport al Festival Sâlmon i acull bona part de la programació de la seva 12a edició, que tindrà lloc del 15 al 25 de febrer de 2024. La relació del festival amb el Mercat es remunta als inicis d’aquest context de programació de creació contemporània, que ha mutat en diferents estructures d’organització i de coordinació artística.

L’edició 2024 ha estat comissariada per Andrea Rodrigo i Néstor García, que han estat al capdavant del cicle 23-24 del festival, després de ser escollides per convocatòria pública.

El seu programa pren allò coreogràfic com a forma experimental, com una invitació a re-articular constantment la nostra orientació, la nostra disposició tant material com conceptual, respecte al temps, l’espai, les percepcions, el llenguatge, la composició i l’ètica. Involucrar-se, coreogràficament parlant, implica posicionar-se en relació, participar en una forma col·lectiva de vida que exigeix una atenció específica: escolta, duració, desig.

Les propostes del Sâlmon 24 s’inspiren en el potencial de la forma per produir sensibilitats estètiques i polítiques, i acullen línies de treball com la transmissió de formes somàtiques de coneixement, el cos com a espai d’emergència i inscripció ideològica, les organitzacions lingüístiques del valor i la seva capacitat de produir realitats, i el teatre com a lloc des d’on poden desenvolupar-se imaginacions materials i formes de sociabilitat.

La segona setmana del festival, del 20 al 25 de febrer, el Mercat acull deu propostes coreogràfiques contemporànies i part de programa de pensament del festival.  Hi trobem propostes que no s’han vist a la ciutat d’artistes internacionals reconegudes com ara Dana Michel o Antonia Baehr i Latifa Laâbissi, i obres de creadores joves que treballen habitualment en contextos europeus com ara Carolina Mendonça, Davi Pontes i Wallace Ferreira, Ola Maciejewska o Anna Franziska Jäger i Nathan Ooms. També hi podem veure artistes locals i estatals que presentaran peces noves o revisitades per a l’ocasió com ara Quim Pujol, iki yos piña i Alex Medina, Jaume Ferrete Vázquez o Blanca Ulloa.

L’edició 24 del festival també vol ser un lloc de reflexió i conversa al voltant de les pràctiques artístiques contemporànies, per això, en la programació que acull el Mercat de les Flors també s’hi inclouen conferències de Lorea Alfaro, Hypatia Vourloumis, la presentació de la publicació Coreia amb una performance de Luísa Saraiva, una conversa al voltant del treball d’Ola Maciejewska amb Isabel de Naverán i la presentació de la publicació de la partitura de YELLOW TOWEL amb la mateixa Dana Michel i Michael Nardone.

Consulta la programació completa del festival a www.festivalsalmon.com

Festival Sâlmon 2024:

Organitzat per Sâlmon Associació Cultural

Amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de Mercat de les Flors, Antic Teatre, La Caldera, La Poderosa i OSIC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya)

Amb la col·laboració de MACBA, Graner, Cordova, El Dorado SFB, Sala Upload i P62.