• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

MAL PELO

BACH PROJECT CONSTEL·LACIÓ: Bach, ballat per María Muñoz, amb Dan Tepfer

15 de maig
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2020-2021

 • Durada

  50 minuts

 • Tarifa

  16 €

 • Horari

  20 h

 • Espai

Bach es presenta com un estudi del moviment, la mirada, el ritme, la respiració i la presència en relació amb la musicalitat. És una selecció de preludis i fugues continguts en El clavecí ben temprat, de Johann Sebastian Bach, del segle xviii, en què María Muñoz combina la dansa d’alguns preludis que sonen en directe amb la memòria d’algunes fugues ballades en silenci.

Bach és un rigorós treball de llenguatge de moviment per al qual María Muñoz va necessitar viatjar sola cap a llocs probablement innegociables respecte al seu enteniment profund de la musicalitat. En la primera versió completa de la peça, estrenada al festival Temporada Alta 2005, l’enregistrament de Glenn Gould acompanya la ballarina tot aportant una corporalitat inusitada, la del pianista, que amb la seva respiració i xiuxiueig sembla que estigui present a l’escena.

El 2018 es va presentar una reinterpretació del solo amb música en directe a la Filharmònica de París, en col·laboració amb el Théâtre de la Ville, de París, amb Dan Tepfer, qui, tant coneixedor del repertori clàssic com experimentat en la improvisació de jazz, aporta una vitalitat i textura diferent al solo, acompanyant María Muñoz amb la seva interpretació en directe i establint un diàleg que reforça la improvisació en un joc de complicitats.

L’any 2016, María Muñoz va transmetre la peça a Federica Porello, intèrpret italiana que treballa amb Mal Pelo i des d’aleshores també representa Bach.

Bach ha rebut el Premi Nacional de Dansa 2009, atorgat pel Ministeri de Cultura, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 i el Premi de la Crítica Catalana 2018.

Creació María Muñoz / Interpretació María Muñoz / Música El clavecí ben temprat, de Johann Sebastian Bach / Piano en directe Dan Tepfer / Col·laboració artística Cristina Cervià / Assistent als assajos Leo Castro / Realització de vídeo Núria Font / Il·luminació August Viladomat / Fotografia Jordi Bover / Vestuari Carmepuigdevalliplantés i Montserrat Ros / Difusió Mal Pelo
Producció Mal Pelo / Amb la col·laboració de Teatro Real i Teatre Lliure
Estrenat a l’Espai Lliure de Barcelona el 26 de febrer de 2004 en una primera versió i al Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya 2005 en la versió definitiva.