• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES COMPANHIA DE DANÇAS

CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES COMPANHIA DE DANÇAS

Dediquem una constel·lació a aquesta creadora brasilera que ha escollit implicar-se profundament en el seu territori; Lia Rodrigues ha desenvolupat un gran treball en un estrat desfavorit de la societat brasilera des de la dansa contemporània. El seu és un compromís ètic, estètic i polític. Per sobre de tot, em considero una artista lliure, compromesa amb la història i les arrels del meu país. Presentem tres de les seves peces més destacades i un treball de la coreògrafa francesa amb qui va treballar, Maguy Marin, també amb un fort compromís social.

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els dotze mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant catorze anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

Des de 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i l’octubre de 2011 es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no només s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinergia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

La Lia Rodrigues Companhia de Danças té el suport de Petrobras i del Ministeri de Cultura del Brasil, en el marc de Petrobras Cultural per a la creació 2012-2013. En col·laboració amb Redes da Maré. Artista associada Chaillot – Théâtre national de la Danse et au Centquatre Paris.

 

PACK CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES: descompte del 40% per a mínim 2 espectacles de la constel·lació. Aconsegueix el teu pack aquí!

Durant la constel·lació es desplegarà una programació paral·lela als espectacles amb conferències, pel·lícules i activitats teòriques i pràctiques. Veure la Programació Expandida.