• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

LIA RODRIGUES COMPANHIA DE DANÇAS

Fúria

4 i 5 d'abril
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2019-2020

 • Tarifa

  22 €

 • Horari

  20 h (dg 18 h)

 • Espai

Peça per a 9 ballarins, Fúria ofereix una visió molt violenta i descarnada de la societat brasilera, una societat racista, homòfoba i sexista d’un Brasil ara governat per l’extrema dreta. Lia Rodrigues vol fer palès un moment dur amb l’ànim d’ajudar a despertar consciències: “Espero que Fúria ens animi a valorar amb una mirada més sensible les situacions difícils, sovint terribles, que formen part de la vida diària de milers de persones. Hem de despertar la fúria que alimenta la nostra set creativa”, diu la coreògrafa.

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els dotze mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant catorze anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

Des de 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i l’octubre de 2011 es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no només s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinergia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

Assistant a la creació Amalia Lima / Ballada i creada en estreta col·laboració amb Leonardo Nunes, Felipe Vian, Clara Cavalcante, Carolina Repetto, Valentina Fittipaldi, Andrey Silva, Karoll Silva, Larissa Lima, Ricardo Xavier / Dramatúrgia Silvia Soter
Producció Chaillot – Théâtre national de la Danse, amb el suport de la Fundació de negocis Hermès en el marc del seu programa New Settings / Coproducció Lia Rodrigues Companhia de Danças, Festival d’Automne de París; le Centquatre Paris; le MA scène- nationale, Pays de Montbéliard; Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt am Main en el marc del festival Frankfurter Position 2019 / Una iniciativa de BHF-Bank-Stiftung; Kunstenfestivaldesarts (Brussel·les); Teatro Municipal do Porto; Festival DDD – dias de danças; Theater Freiburg (Alemanyia), Les Hivefrnales – CDNC, Lia Rodrigues Companhia de Danças et le soutien de Redes da Maré e Centro de Artes da Maré / Co-realització Chaillot – Théâtre national de la Danse, Festival de Tardor de París

Aquest espectacle forma part de la CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES

PACK CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES: descompte del 40% per a mínim 2 espectacles de la constel·lació.

Dramatúrgies del Debat: ds 4 d’abril