• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

Programació expandida LIA RODRIGUES + BRASIL NEXT

Entre el 26 d'abril i el 7 de maig
ACTIVITAT PASSADA
 • Temporada

  2022-2023

 • Dies

  Entre el 26 d'abril i el 7 de maig

© Redes da Maré

‘GESTOS AMPLIATS D’UNA DRAMATURGA’, CONFERÈNCIA a càrrec de Silvia Soter

Com funciona el procés de col·laboració entre dramaturgs i creadors de dansa? Què tenen en comú aquestes relacions i què les fa úniques? En aquesta conferència, Silvia Soter, dramaturga de Lia Rodrigues Companhia de Danças, parlarà sobre la pràctica que ha dut a terme en aquesta col·laboració de més de 20 anys i 10 obres, a partir d’una reflexió sobre els gestos dels dramaturgs. En aquest cas, gestos que sorgeixen de preguntes que susciten les creacions i que, en el cas de Lia Rodrigues Companhia de Danças, s’amplien a altres gestos, com ara la creació de l’Escola Livre de Dança da Maré.

SILVIA SOTER és llicenciada en Dansa, màster en Arts Escèniques i doctora en Educació. És professora de la Facultat d’Educació i del programa de postgrau en Dansa de la Universitat Federal de Rio de Janeiro (UFRJ). L’any 2011, juntament amb Lia Rodrigues i Redes da Maré, va crear l’Escola Livre de Dança da Maré. Exerceix com a dramaturga a Lia Rodrigues Companhia de Danças des del 2002 i ha col·laborat també amb els artistes Dani Lima, Jérôme Bel i Marcelo Evelin. Des del 2016 investiga sobre els artistes en situació pedagògica.

Dijous 27 d’abril / 19 h / Sala PB / Activitat gratuïta. Aforament limitat / Servei de traducció simultània portuguès-català i anglès

És necessari inscriure’s. Fes-ho aquí

****************

BRASIL NEXT’, TROBADA-CONVERSA

Conduïda per Eduardo Bonito

Amb Lia Rodrigues, Renato Linhares i Alan Ferreira (cia Alice Ripoll) i João Lima.

Abans de l’espectacle Encantado.

Eduardo Bonito és productor i comissari artístic. Format en arts escèniques, fou director artístic del Festival Panorama de Rio de Janeiro (2004-2014). Des de 2005 dirigeix, entre altres projectes, Dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança  i el projecte Big Pulse Dance Alliance-HAU-Berlín.

Renato Linhares és ballarí, actor i coreògraf, col·laborador estret d’Alice Ripoll.

Alan Ferreira és ballarí, intèrpret de Lavagem, ajudant de direcció a la companyia Suave d’Alice Ripoll, i també és membre de la cia REC.

João Lima, nascut a Brasil i establert a Barcelona, és coreògraf, performer i educador.

Dijous 4 de maig / 19 h / Sala SG / Activitat gratuïta. Aforament limitat

****************

VIVA MARÉ’INSTAL·LACIÓ

La dansa transforma el territori i el territori transforma la dansa

Lia Rodrigues i Redes da Maré

Testimonis de l’intens treball artístic, social i educatiu de la coreògrafa Lia Rodrigues a la favela Maré de Rio de Janeiro de la mà de l’ONG Redes da Maré dirigida per Eliana Sousa, amb qui el 2009 va fundar el Centro de Artes da Maré, alhora seu de la seva companyia i l’Escola Livre de Dança da Maré, el 2011.

«La Maré és una part important del meu treball, m’ha transformat com a persona, com a artista i com a ciutadana. Hi trobo persones i projectes que em fan tenir ganes d’existir. Tot el que fa Redes és d’una gran excel·lència i mostra el poder de la favela, per això és important fer difusió dels seus projectes i accions molt més enllà de Rio de Janeiro.» Lia Rodrigues

Una mostra de l’exposició concebuda i realitzada originalment pel Centquatre-París, en el marc del Portrait Lia Rodrigues al Festival d’Automne de París, 2021.

Idea original i textos Adriana Pavlova i Laura Taves / Producció Luiza Mello / Videografia Amapola Rios / Edició vídeos Renée Rocha / Projecte sonor Rafael Rocha i Rodrigo Maré / Amb imatges de Redes da Maré, Douglas Lopes i Sammi Landweer.

Del 27 d’abril al 7 de maig / Dj, dv i ds de 18 h a 20 h, dg de 17 h a 19 h / Foyer / Activitat gratuïta. Aforament limitat

****************

CAHIERS DE CRÉATION’, PROJECCIÓ DE CURTMETRATGES de quaderns de creació de LIA RODRIGUES

Projecció de curtmetratges creats en ocasió dels 30 anys Lia Rodrigues Companhia de Danças (2020)

Versió original en portuguès subtitulada en anglès

Un projecte creat per la Lia Rodrigues Companhia de Danças com a resposta a una invitació del HAU-Hebbel am Ufer Theater de Berlin, Alemanya, per produir material sobre el seu treball, i per a la seva difusió a la plataforma digital HAU4.

Els Quaderns de creació formen una col·lecció sobre l’univers poètic, polític i artístic de la companyia. Es tracta d’un collage de moments d’assaig, actuacions, inspiracions, imatges, fotografies i testimonis d’artistes, i sobre el repertori que es va assajar el 2019 i que estava previst presentar al llarg de l’any 2020 com a part de les celebracions del 30è aniversari de la companyia.

https://www.hau4.de/en/

Programa:

Dv 28 abril, i dv 5 maig, de 18 h a 20 h

 • – “Aquilo de que somos feitos” (32’11’’)
 • – “Formas Breves” (41’38’’)
 • – “Para que o Céu não caia” (43’18’’)

Ds 29 abril i ds 6 de maig, de 18 h a 19 h

 • – “Fúria” (51’07″)

Dg 30 d’abril, i dg 7 de maig, de 17 h a 19 h

 • – “Aquilo de que somos feitos” (32’11’’)
 • – “Formas Breves” (41’38’’)
 • – “Pindorama” (36’13’’)

Sala SG / Activitat gratuïta. Aforament limitat

****************

WORKSHOP amb els ballarins de Lia Rodrigues Companhia de Danças

Aquest taller pretén descobrir noves possibilitats d’expressió mitjançant el moviment i estimular el potencial creatiu de cada participant.

Mitjançant exercicis i improvisacions guiades, desenvoluparem la manera particular de moure’s i expressar que cada persona porta en el propi cos.

Dirigit a ballarins, coreògrafs, intèrprets i altres artistes vinculats al llenguatge de la dansa.

30 d’abril i 1 de  maig / De 10 h a 13 h / 30 € / Mercat de les Flors

Dance On, Pass On, Dream On

****************

CONFERÈNCIA per a alumnes de Secundària al CCCB

UN MATÍ AMB LIA RODRIGUES
EL PODER TRANSFORMADOR DE L’ART

Moderada per Àngels Margarit

Com pot l’art convertir-se en una eina per a la transformació social? La reconeguda coreògrafa i ballarina Lia Rodrigues ha fet d’aquesta pregunta un dels eixos fonamentals de la seva trajectòria com a creadora.

El cicle de conferències amb estudiants de secundària del CCCB fa gairebé deu anys que acosta els grans debats del moment als més joves. Judith Butler, Maggie Nelson, Marcus du Sautoy, Cesc Gelabert, Rita Segato i moltes altres personalitats del món de la cultura i el pensament comparteixen les seves idees, reflexions i experiències personals en un diàleg obert i desimbolt amb joves alumnes. Per veure totes les conferències realitzades fins ara clica AQUÍ

26 d’abril / De 12 h a 13.30 h / Aula 1 del CCCB / Gratuïta amb reserva prèvia / Inscripcions centres educatius aquí

****************

CONVERSES ABANS I DESPRÉS DE LA FUNCIÓ

FÚRIA

CONVERSA POST-FUNCIÓ: Amb Lia Rodrigues i Àngels Margarit / Divendres 28 d’abril / Sala MAC Cancel·lada per indisposició de l’artista

UNA HORA ABANS: Sessió d’introducció a l’espectacle. Amb Lia Rodrigues i Silvia Soter. Coordina BdDansa Explica Dansa / Dissabte 29 d’abril, 19.30 h / Sala SG / Sessió retransmesa per streaming

ENCANTADO

CONVERSA POST-FUNCIÓ: Amb Lia Rodrigues i Eduardo Bonito / Divendres 5 de maig / Sala MAC

UNA HORA ABANS: Sessió d’introducció a l’espectacle. Amb Eduardo Bonito. Coordina BdDansa Explica Dansa / Dissabte 6 de maig / 19.30 h / Sala SG / Sessió retransmesa per streaming

POST-FUNCIÓ DRAMATÚRGIES DEL DEBAT:  conduïda per Eduardo Bonito  Dissabte 6 de maig / Foyer Activitat cancel·lada