del 26 al 29 de març

LIA RODRIGUES COMPANHIA DE DANÇAS Para que o Céu não caia (Per a què el cel no caigui)

compra entrada

Compartir

A partir del xaman Davi Kopenawa, de la cultura Yanomani, Lia Rodrigues fa referència al mite de la fi del món: una dansa ritual en què 10 ballarins evoquen amb els seus ritmes la necessitat de preservar la selva amazònica de les catàstrofes ecològiques. Una peça molt orgànica en què el públic està al mateix pla i que fa servir farina, cafè i cúrcuma sobre els cossos dels ballarins per simbolitzar la natura malmesa.

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els dotze mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant catorze anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

Des de 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i l’octubre de 2011 es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no només s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinergia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

Creació Lia Rodrigues / Dramatúrgia Silvia Soter / Ballada i creada en estreta col·laboració amb Amalia Lima, Leonardo Nunes, Gabriele Nascimento, Francisco Thiago Cavalcanti, Clara Castro, Clara Cavalcante, Dora Selva Felipe Vian, Glaciel Farias, Luana Bezerra, Thiago de Souza / Amb la participació Francisca Pinto / Il·luminació Nicolas Boudier / Col·laboració artística i imatges Sammi Landweer / Assistent coreogràfica Amalia Lima
Producció Lia Rodrigues / Coproducció HELLERAU – European Center for the Arts Dresden; Kampnagel, Hamburg; HAU Hebbel am Ufer, Berlin; Künstlerhaus Mousonturm, Frankfurt am Main; tanzhaus nrw, Düsseldorf; Festival Montpellier Danse 2016 ; Le CENTQUATRE-Paris/Festival d’Automne à Paris Centquatre, Paris; SESC Sao Paolo / Amb el suport Prefeitura da Cidade do Rio de Janeiro – Secretaria Municipal de Cultura programa Cultura Viva / Amb la col·laboració Redes da Maré ie Centro de Artes da Maré. Financiat per la Fundació Cultural Federal Alemana

 Aquest espectacle forma part de la CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES

PACK CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES: descompte del 40% per a mínim 2 espectacles de la constel·lació.

Conversa després de la funció: div 27 de març

Una Hora Abans: ds 28 de març

*Programació de Dansa Metropolitana

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x