• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

CLOUD GATE DANCE THEATRE OF TAIWAN

13 Tongues

Del 23 al 26 de novembre
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • CONVERSA POSTFUNCIÓ:

    Dv 24 de novembre amb Tsung-lung (director de CGC i coreògraf) i Àngels Margarit (directora artística del Mercat de les Flors), condueix Clàudia Brufau Bonet (periodista cultural)

    Projecció film: ‘Entre bastidors: creació de 13 Tongues’ (tots els dies abans de la funció)

    Més informació

Aquesta peça neix del record que el coreògraf Cheng Tsung-lung té d’un narrador de Taipei al qui anomenaven Tretze Llengües. El xivarri que provocava en el seu barri quan ell era petit l’ha traslladat a una peça vital, enèrgica, plena de llum i de colors que recrea la vida al carrer. Un viatge immersiu, a través de la imaginació i la narració, que recorda l’art del Tretze Llengües. La música inclou des de cançons populars taiwaneses fins al cant taoista i la música electrònica.

Cloud Gate és la primera companyia de dansa contemporània fundada en una comunitat de parla xinesa. Creada el 1973 pel coreògraf Lin Hwai-min, és la companyia a qui la premsa internacional considera «la més important d’Àsia» (The Times) i «una de les millors companyies de dansa del món» (Frankfurter Allgemeine Zeitung). A banda de visitar regularment ciutats com Nova York, Londres o Moscou, actuen cada any a l’aire lliure a ciutats de Taiwan, congregant un mínim de 30.000 espectadors en un dels esdeveniments de dansa més grans del planeta. Des de 2020 la companyia està dirigida per Cheng Tsung-lung, el treball del qual aprofundeix en la cultura taiwanesa antiga i moderna.

Coreografia Cheng Tsung-lung / Música Lim Giong / Disseny artístic Ho Chia-hsing / Disseny il·luminació Shen Po-hung / Disseny projecció Ethan Wang / Disseny vestuari Lin Bing-hao / Entrenador veu Tsai Pao-chang / Ballarins CHAN Pui-pui, CHEN Tsung-chiao, CHOU Chen-yeh, FAN Chia-hsuan, HSU Chih-hen, HUANG Lu-kai, HUANG Mei-ya, HUANG Po-kai, LEE Tzu-chun, SHAO Hsing-wen, WANG Chun-hung, WU Jui-ying, YEN Hsueh-hsin
Encàrrec National Theater & Concert Hall, Taipei
Aquesta gira és possible en part gràcies a les subvencions del Ministeri de Cultura R.O.C. (Taiwan)