• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

NÚRIA GUIU

HACER HISTORIA(S): Spiritual Boyfriends

4 i 5 de novembre
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2021-2022

 • Durada

  55 minuts

 • Tarifa

  16 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20.30 h

 • Espai

Dos anys després de Likes, Núria Guiu va crear el solo Spiritual Boyfriends per continuar amb la recerca en torn la relació cos i poder. L’espiritualitat, i concretament la pràctica del ioga, és el marc contextual que utilitza per qüestionar polítiques de poder i de control, i tracta l’amor, el desig i l’erotisme com a forma d’experiència espiritual lligada a la construcció de rols de poder a través del cos i la seva imatge. Guiu també qüestiona la digitalitat com a espai de desig, d’alliberament d’impulsos, i es pregunta quin paper hi juga en relació amb allò diví, amb la immaterialitat, l’amor, el poder, les polítiques neoliberals i les seves tècniques de control social i vigilància. La peça es va estrenar al festival Grec de 2020.

Graduada a l’Institut del Teatre en dansa clàssica, Núria Guiu va formar part d’IT Dansa i posteriorment va treballar com a ballarina amb companyies com Cullberg Balletten,  Gisèle Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot), Ingri  Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal o Kobalt Works, entre d’altres. És professora certificada de Ioga Iyengar i estudiant del Grau d’Antropologia i Evolució humana de la UOC. Ha treballat com a assistent artística de Gisele de Vienne i també com a intèrpret d’algunes de les seves creacions. Des del 2012 indaga com a coreògrafa en la relació cos i digitalitat.

Aquesta temporada veurem dues peces més de Núria Guiu: Likes, els dies 12 i 13 de novembre, i Cyberexorcisme, del 6 al 8 de maig.

Direcció i performer Núria Guiu / Assessorament artístic Esther Freixa, Sónia Gómez / Acompanyament dramatúrgic Lluc Ubach / Disseny escenografia Lola Belles /Assessorament vestuari Lola Belles / Disseny llum Joana Serra / Assistència tècnica Sergio Roca / Acompanyament i producció en gira La noche dentro (Haizea Arrizabalaga i Aixa González) / Agraïments Clàudia Mirambell, Alicia Kopf, Telemanrec, Carles Decors, Claudia Brufau, Søren Evinson
Coproducció Festival Grec de Barcelona, La Briqueterie CDCN du Val-de-Marne / Residències Sala Hiroshima, La Caldera Les Corts, Graner fàbrica de creació, Cra’p, La Briqueterie CDCN

Núria Guiu és artista resident al Mercat 2021-2023

Aquest espectacle forma part del cicle HACER HISTORIA(S) Vol. 4