• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

UNAIUNA i l’alumnat del Broggi avancen en la creació col·lectiva de l’EN RESiDÈNCiA 2023-24

El projecte EN RESiDÈNCiA, una iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, està donant fruits a l’Institut Moisès Broggi. Les artistes UNAIUNA, una simbiosi entre les coreògrafes i ballarines Laura Lliteras i Marina Fullana, estan a la meitat del seu procés creatiu amb els i les estudiants participants.

“Ja coneixem a l’alumnat i elles també ens coneixen a nosaltres”, diuen les artistes. I afegeixen: “S’han ficat de cap dins la nostra proposta, i han entès perfectament els eixos principals de treball. Ja han pogut saltar la barrera de la vergonya i el qüestionament, i estan molt implicades en la creació i motivades amb la proposta coreogràfica final, participant i opinant en tot moment.”

Lliteras i Fullana destaquen dos moments clau que han motivat als estudiants: la sortida a veure ‘Firmamento’ (La Veronal), la visita guiada al Mercat de les Flors, i la sessió pràctica a la Sala MAC. “Aquestes experiències els van servir per veure la dansa des de dues perspectives diferents, com a creadores i com a espectadores”, expliquen.

Conèixer la història del Mercat de les Flors i entendre com funciona la part tècnica i la feina de les treballadores van suposar un punt d’inflexió per entendre els objectius del projecte EN RESIDÈNCiA: mostrar com funciona la feina de les creadores de dansa i fer l’alumnat partícip d’un procés creatiu del qual en són protagonistes. El projecte EN RESiDÈNCiA posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació. Aquest treball conclourà amb la presentació d’una peça vinculada a la dansa i el moviment.

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí 

La residència a l’Institut Escola Antaviana, comissariada en aquest cas per Graner, es podrà seguir aquí

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.