Taller a càrrec de la companyia Dançando com a diferença

La companyia Dançando com a Diferença (Madeira) visita Barcelona per a presentar la peça Happy Island dirigida per La Ribot. La setmana prèvia, els propis intèrprets, persones amb i sense diversitat intel·lectual i física, juntament amb el director de la companyia Henrique Amoedo, impartiran un taller participat per un grup de 15 persones diverses i amb creadors que treballen en projectes inclusius.

El dijous 22 d’abril, a les 18 hores, es presentarà una sessió oberta del taller i un debat i diàleg posterior amb la companyia i els participants sobre l’experiència i els contrastos entre els mètodes de treball.

Aquest taller pretén fer conèixer, a través de l’evolució del repertori de la companyia, el profund procés que el treball escènic desplegat a través del creixement individual de tots aquells que es veuen afectats: la transformació individual dels ballarins, les seves famílies, amics i, finalment, l’entorn social circumdant. Autoestima, autonomia i autorepresentació són les tres “As” amb les quals tot comença, segons Dançando com a Diferença.

Com la línia que enganyosament uneix els mars i el cel, Dançando com a Diferença és una estructura que aglutina diferents fronts d’intervenció i mecanismes de treball que permeten seguir el creixement dels seus intèrprets no sols com a artistes, sinó també com a persones amb el seu drets i veu activa en la societat.

Per contrast amb una companyia artística a l’ús, Dançando com a Diferença està composta pels intèrprets i les seves famílies. Amb la direcció artística i executiva d’Henrique Amoedo, les diverses voluntats s’uneixen a favor de la construcció d’un espai social menys hostil a la diversitat existent en aquesta associació i en la societat en general.

El concepte de dansa inclusiva, presentat i desenvolupat per Henrique Amoedo, compon els fonaments d’aquesta estructura que es basa en l’Art, l’Educació, la Salut i el benestar social. El treball de Dançando com a Diferença opera a través de diferents iniciatives que pretenen omplir els buits existents en les societats contemporànies respecte al tractament de les persones amb discapacitat.

web de la companyia

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x