• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

LA RIBOT & DANÇANDO COM A DIFERENÇA

Happy Island

24 i 25 d'abril
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2020-2021

 • Durada

  70 minuts

 • Tarifa

  16 €

 • Horari

  dissabte a les 20 h, diumenge a les 18 h

 • Espai

La col·laboració entre una companyia de dansa integrada de llarg recorregut internacional, Dançando com a Diferença, i l’imaginari creatiu de La Ribot han donat lloc a una peça compromesa i humanista que desafia les idees preconcebudes de les persones amb discapacitat física i mental. Un clam a la vida des de la diferència, reforçant l’autonomia i la capacitat de desitjar de les persones amb discapacitat.

Dançando com a Diferença és una companyia de dansa inclusiva de Madeira fundada el 2001; gran referent internacional, està dirigida per Henrique Amoedo, que va proposar a La Ribot la creació d’una peça; l’artista no sols va acceptar el repte, sinó que després de treballar-hi un temps es va implicar directament en la coproducció de la mateixa. Happy Island planteja un context completament nou per a ambdues companyies, la culminació d’un llarg treball que va resultar ser un viatge interior, on es van qüestionar límits i prejudicis gràcies a la creació artística i a una visió profundament humanista sobre la condició de les persones amb discapacitat.

Maria Ribot, La Ribot, viu i treballa a Ginebra; és una de les artistes espanyoles més internacionals. El seu treball, que conjuga el vocabulari de la dansa, el teatre, la imatge, la performance i les arts visuals, s’ha pogut veure a escenaris com la Tate Modern de Londres, el Centre Pompidou de París, el Museu Reina Sofía de Madrid, la Triennal d’Aichi al Japó, entre molts d’altres espais. Fa dues temporades el Mercat va presentar Panoramix, espectacle que reorganitza algunes de les seves Peces distingides. Enguany ha estat guardonada amb el LLeó d’Or a la Biennal de Venècia.

Direcció i coreografia La Ribot / Ballarins Bárbara Matos, Joana Caetano, Maria João Pereira, Sofia Marote, Pedro Alexandre Silva / Assistent coreografia Telmo Ferreira / Realització pel·lícula Raquel Freire / Il·luminació i direcció tècnica Cristóvão Cunha / Vestuari La Ribot / Col·laboració artística i direcció entrevistes Josep-María Martín / Participants entrevistes Emília Monteiro, Maria João Pereira, Bárbara Matos, José Figueira / Músiques Francesco Tristano, Jeff Mills, Archie Shepp, Oliver Mental Grouve , Atom tm, Raw C + Pharmakustik / Assistent realització pel·lícula Valérie Mitteaux
Happy Island és una invitació d’Henrique Amoedo-Dançando com a Diferença a La Ribot.
Coproducció Dançando com a Diferença – Madeira i La Ribot Cie – Ginebra, Le Grütli-Centre de Production & de Diffusion des Arts Vivants – Festival La Bâtie-Genève i el CND, Centre National de la Danse –Paris i “Conmemoraciones de los 600 años del descubrimiento de Madeira y Porto Santo” – Portugal / Amb el suport La Fondation Ernst Göhner, AC/E (Acción Cultural Española), NAVE (Xile) / Amb la col·laboració especial de Pro Helvetia