Participem un any més en el projecte EN RESIDÈNCIA, que ja està en marxa

Mercat de les Flors i Graner fem, un curs més, tàndem dins el programa ENRESiDÈNCiA i comissariem i mediem les residències del David Climent a l’Institut Salvador Espriu (al barri del Clot) i de la Silvia Sant Funk a l’Institut Montjuïc (al barri de la Marina del port) respectivament

Ambdues residències ja han començat, i des del Mercat de les Flors les anirem explicant, posant el focus en la que està duent a terme el creador castellonenc David Climent amb els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Espriu, però també relatarem el que es treballi des de l’Institut Montjuïc. El Mercat de les Flors participem en el projecte des del curs 2012-13

La residència al Salvador Espriu, que participa per segon any consecutiu en el projecte (l’any passat va acollir la residència de Clara Nubiola), es podrà seguir aquí. L’artista en residència d’aquesta edició, David Climent (Castelló, 1977), és fundador de Loscorderos.sc junt amb Pablo Molinero, i compta amb el suport dels professors Montalbà Bori i Mònica Sandoval.

Les sessions d’En Residència es fan, en aquest cas, a l’Espai Jove del Clot, ubicat al Centre Cultural La Farinera, com a espai cedit pel Districte degut a les mesures pel covid, que impossibiliten disposar d’un espai a l’institut per desenvolupar el projecte, la qual cosa representa una oportunitat per a què els alumnes coneguin altres equipaments del barri

Aquest institut, ubicat a la plaça de les Glòries, situa la participació en el projecte en els processos de transformació de tota la seva comunitat educativa i de les seves connexions amb l’entorn més immediat. El procés de creació EN RESiDÈNCiA va començar amb entrevistes de l’artista amb els alumnes que participaran en el projecte, per tal de conèixer les emocions, les motivacions i les inquietuds de cadascun d’ells.

El passat 21 d’octubre, l’alumnat va visitar l’exposició de Clara Nubiola Llegir una Plaça, que acull el Museu del Disseny de Barcelona. Aquesta és la mostra resultant del procés d’ENRESiDÈNCiA del curs passat i l’alumnat va poder dialogar amb l’artista de les experiències creatives compartides donat que també van participar-hi. Sens dubte, un bon punt de partida per estimular l’inici del procés creatiu d’enguany.

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí 

La residència a l’Institut Montjuïc, de la seva banda, es podrà seguir aquí

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.

 

       

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x