• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

L’EN RESiDÈNCiA d’enguany ja està en marxa amb UNAIUNA i l’Institut Moisès Broggi

Mercat de les Flors i Graner fem, un curs més, tàndem dins el programa ENRESiDÈNCiA i comissariem i mediem les residències d’UNAIUNA, simbiosi entre les coreògrafes i ballarines Laura Lliteras i Marina Fullana, a l’Institut Moisès Broggi (al barri del Camp de l’Arpa del Clot) i del col·lectiu Si los martes fueran viernes a l’Institut Escola Antaviana (al barri de Roquetes), respectivament.

Ambdues residències ja han començat, i des del Mercat de les Flors les anirem explicant, posant el focus en la que està duent a terme el duet de creadores mallorquines a l’Institut Moisès Broggi. El Mercat de les Flors participem en el projecte des del curs 2012-13.

Lliteras i Fullana han viscut l’entrada al centre amb molt d’entusiasme i il·lusió. Per elles, treballar amb adolescents de 4t d’ESO les enriqueix i les ajuda a construir altres relats dins la seva creació. Des del primer dia les sessions han estat un intercanvi d’inquietuds i propostes amb el focus en l’evolució dels alumnes en les percepcions de cos, dansa i creació.

La vergonya i la percepció del cos individual ha estat una barrera a sortejar i a treballar, però a través de la cohesió de grup i les dinàmiques proposades, els i les joves participants han anat trobant el seu lloc a de cada sessió, sempre des d’un entorn respectuós i segur. Durant el primer trimestre, s’han generat molts conceptes i mapes en relació als interessos del jovent participant i s’han buscat com la dansa hi podia intervenir. De moment el tema principal per a la creació col·lectiva és el ‘perill’ i el seu oposat. A partir d’aquesta paraula s’han creat situacions de perill on el cos es veu afectat.

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí 

La residència a l’Institut Escola Antaviana, de la seva banda, es podrà seguir aquí

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.