Quim Bigas posa en relació la dansa i els espais de la Fundació Miró en el marc del Dancing Museums

Continua la residència de l’artista Quim Bigas a la Fundació Miró en el marc de la segona edició del Dancing Museums, en la qual el Mercat de les Flors participa com a estructura promotora. Un programa d’investigació d’acció dissenyat per a fomentar i mantenir col·laboracions a llarg termini entre organitzacions de dansa, museus, universitats i comunitats locals per tal de desenvolupar programes artístics i culturals inspiradors i duradors.

En aquest moment del projecte, Bigas ha proposat a vuit ballarins i ballarines que habitin els espais d’exhibició del museu mentre està tancat per estudiar com l’arquitectura afecta la seva dansa. Dante Murillo, Junyi Sun, Karol Galindo, Anabella Pareja Robinson, Sònia Sanchez, Rosa Muñoz, Vivian Friedrich i Georgia Vardarou habitaran la Fundació Miró entre el 17 de febrer i el 8 de març mentre el museu està tancat. Després de les seves visites establiran una correspondència amb Bigas per tal de dialogar sobre l’experiència subjectiva de com la dansa és allotjada per l’arquitectura i com la distribució de la col·lecció d’obres influencia un cos en moviment.

Del 22 al 25 de març, l’artista resident i els vuit artistes convidats enregistraran un vídeo habitant sols els espais buits del museu utilitzant diverses estratègies de composició instantània. Aquest treball videogràfic s’inclourà en la col·lecció d’obres de la Fundació Miró.

Per a més informació sobre l’estat del projecte podeu visionar aquesta entrevista de Quim Bigas per al canal de youtube de Dancing Museums (VO en anglès subtitulada al català):

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x