Presentació de la biografia sobre La Argentinita, de Paulina Fariza

El dimecres 9 de febrer, a les 19 h, tindrà lloc al Mercat de les Flors la presentació del llibre La vida encontrada de Encarnación López, La Argentinita, un estudi i recerca realitzat per Paulina Fariza publicat per l’editorial Bala Perdida. Es tracta de la biografia d’una de les figures més rellevants de la dansa i de la cultura espanyola del segle XX, quan va començar amb gran èxit en el món de les “varietés” fins a la creació de grans fites escèniques, com ara Las calles de Cádiz, El amor brujo o La romeria de los cornudos.  Vinculada als poetes de la Generació del 27 -com García Lorca, amb qui va treballar-, va continuar la seva carrera en el continent americà durant la primera meitat de la dècada dels anys 40 amb un gran èxit.

Aquest llibre és una biografia imprescindible que és alhora investigació periodística i documental que recupera la figura de La Argentinita, una dona esborrada del relat contemporani i que forma part del primer moviment de dones pels seus drets. El llibre vol omplir el buit bibliogràfic pel que fa a la seva figura, la cultura de l’exili, el moviment de les dones i l’esdevenir del flamenc.

L’acte consistirà en una xerrada al voltant de la figura de La Argentinita, a càrrec de Paulina Fariza Guttmann, autora de la investigació i de la biografia de recent publicació; de la directora, coreògrafa i estudiosa de la dansa Inés Boza, i de la autora i cineasta Tània Balló. A més a més, l’acte comptarà amb les intervencions ballades de la intèrpret Clara Higueras.

L’accés a l’acte serà gratuït prèvia inscripció. INSCRIPCIÓ

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x