• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Montjuïc celebrarà un cap de setmana de cultura i oci

Montjuïc celebrarà a la tardor un cap de setmana de cultura, natura i lleure obert a tota la ciutadania

VIU MONTJUÏC. EL PARC DE LA CULTURA serà una celebració on, durant tot un cap de setmana, els equipaments que habiten Montjuïc, en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i l’ICUB, oferiran activitats pròpies i en xarxa, mostrant-se conjuntament com un pulmó cultural de gran nivell.
La iniciativa forma part del Pla d’Actuació del Parc Montjuïc 2019-2029, un pla municipal que busca visibilitzar l’activitat cultural del Parc, i pretén crear nous espais, usos compartits i establir sinèrgies entre els equipaments amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Universal del 1929.

Els dies 16 i 17 d’octubre tindrà lloc Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, un cap de setmana d’activitats culturals i de lleure per a tota la família. 22 equipaments de Montjuïc uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en col·laboració entre ells i oferir als ciutadans una nova oportunitat per  redescobrir i fer-se seu el Parc.

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada i finançada pels propis equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives que, a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Les activitats combinaran itineraris guiats i teatralitzats amb jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments, intervencions participatives, música, dansa i teatre. A més també hi haurà zones per menjar, beure i descansar. L’objectiu principal de la proposta és posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert i accessible, amb una oferta de cultura, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania.

El dissabte 17 d’octubre, el Mercat de les Flors oferirà, conjuntament amb la Fundació Joan Miró, el recorregut “dins fora dins lluny” de Quim Bigas (inici al Mercat de les Flors, a les 11 h | Inscripcions aquí) i la mostra final del taller participatiu Babel (17 d’octubre, a les 17 h, a la pl. Margarida Xirgu | Inscripcions aquí).

Institucions promotores: Anella Olímpica – BSM, CaixaForum, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, El Graner, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica, Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MUHBA Refugi 307, Poble Espanyol, Teatre Lliure i Teatro de los Sentidos.
Amb la coorganització de: Districte de Sants-Montjuïc, Institut de Cultura de Barcelona i Direcció de Turisme i Indústries Creatives