L’alumnat de l’Institut Salvador Espriu segueix explorant l’espai i el moviment de la mà d’ENRESiDÈNCiA

Continua el treball a l’aula dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Espriu amb l’artista en residència, David Climent. Les sessions es desenvolupen a l’acollidor espai del Casal de joves del Clot que està sent l’escenari de diverses pràctiques corporals per continuar coneixent als joves i descobrir els materials creatius que conformaran la creació col·lectiva.

De moment, s’ha començat a experimentar amb el treball vocal i el cant així com eines de composició i improvisació, sempre des del reconeixement de l’espai i la mirada oberta cap a tots els cossos que hi conviuen durant la pràctica. Durant el trimestre, la coreògrafa i ballarina Claudia Solwat ha dinamitzat dues sessions que han permès al grup trobar altres mirades sobre el cos i sobre el treball creatiu des del moviment.

Els i les docents, Climent i la mediadora s’han reunit per parlar de l’aterratge a l’institut, del grup, de les properes fites i l’horitzó de la residència. Fruit del diàleg, s’ha posat de manifest la necessitat i el desig de proposar diverses activitats artístiques fora del centre el trimestre vinent: anar a veure espectacles de dansa i de teatre i assajar in situ al Mercat, entre altres.

Alguns mestres de l’institut s’han sumat a algunes de les sessions participant de les propostes de joc. Aquest encreuament ha permès generar noves sinergies dins del mateix centre educatiu, obrint el procés creatiu a més persones donat que encara es troba en estat embrionari.

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí 

La residència a l’Institut Montjuïc, impulsada pel Graner, es pot seguir aquí

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.

       

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x