Exposició Arts del Moviment. Dansa a Catalunya (1966-2012)

Del 30 d’octubre de 2012 fins el 26 de gener de 2013 tindrà lloc l’exposició sobre la dansa a Catalunya a l’Arts Santa Mònica. La mostra recupera la memòria recent d’un art efímer com és la dansa que  s’expressa amb el cos en moviment per desaparèixer tot seguit. Queda, però, en la coreografia i en el pòsit que deixa com a llegat per als que continuaran movent-se en endavant.

L’exposició posa l’accent en aquesta presència central del cos, situant enmig del claustre la instal·lació De cos present, del cineasta Isaki Lacuesta: set cossos de coreògrafs intèrprets ben diferents, que s’imposen cara a cara a l’espectador, sense música, en blanc i negre rodat en 16 mm des del mateix punt de vista, cada cos amb les seves característiques personals. Són Cesc Gelabert, Àngels Margarit, Maria Muñoz, Sol Picó, Andrés Corchero, Thomas Noone i Marta Carrasco en representació del que han estat diferents línies i assoliments dels darrers quaranta anys.

La instal·lació de Lacuesta adquireix un paper central rellevant al claustre de l’Arts Santa Mònica i, al voltant d’aquest cos del ballarí intèrpret que ha estat l’autèntic protagonista de les coreografies, s’hi desmembra en quatre parts la història recent de la dansa a Catalunya. Cada part inclou, junt amb les fotografies i documents, un vídeo d’entrevistes realitzat també per Isaki Lacuesta. El cos de la dansa té: peus (les primeres passes), tronc (la matriu contemporània de la dansa catalana), rostres (els qui la ballen ) i mans (l’encaix de les arts).

Comissariat Joaquim Noguero i Bàrbara Raubert
Disseny gràfic i disseny d’arquitectura Xavier Rovira per Liquid Docs

Organitza i produeix Arts Santa Mònica – Departament de Cultura Generalitat Catalunya
Col·laboren Institut Català de les Empreses Culturals, Mercat de les Flors, Diputació de Barcelona, Institut del Teatre  i Institut Ramon Llull

Més informació de l’exposició al web de l’Arts Santa Mònica

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x