ENRESiDÈNCiA estrena ‘La simfonia de les diferències’ el 5 de maig

L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Espriu tancarà el procés d’ENRESiDÈNCiA el 5 de maig, a les 18 h, amb la presentació de la creació col·lectiva La simfonia de les diferències, dirigida per l’artista resident David Climent. Durant els darrers dos mesos s’han succeït els assajos al Casal de Joves del Clot i a la Sala Pina Bausch, escenari de la presentació.

El grup consolidat de 16 joves participants ha viscut amb intensitat i responsabilitat la proximitat de la data de presentació al Mercat de les Flors que culminarà la feina que han desenvolupat durant tot el curs. La comunitat educativa i familiar s’ha sumat en aquesta darrera fase del procés de creació per tal d’acompanyar el jove equip artístic fins al moment de sortir a escena.

Climent ha continuat fent recerca amb el grup per tal de compondre la partitura sonora que vertebra l’espectacle i que cada cop ha agafat més cos i presència, convertint-se en una protagonista més. Cada sessió d’assaig ha incorporat les mateixes rutines d’escalfament que són un punt de retrobament entre l’artista resident i les joves, acostumades a treballar des del cos com a punt de partida per a fer les seves aportacions creatives. Els darrers assajos al Mercat abans de l’estrena serviran per acabar de dissenyar el dispositiu lumínic i l’espai escènic de la peça, que dura uns vint minuts.

En l’apartat de sortides, el grup va poder participar d’un espai de diàleg amb Lali Ayguadé amb motiu de l’estrena de ‘Hidden’ al TNC, en el marc de la Quinzena Metropolitana de Dansa. El grup de l’Institut Salvador Espriu va coincidir al Centre Cívic Fort Pienc amb els dos grups dels instituts que estan fent els processos d’ENRESiDÈNCiA amb La Central del Circ. Ayguadé va parlar de la seva trajectòria i del desenvolupament del procés de creació de la peça que conclou la trilogia composta per Kokoro (2015) i IUanMi (2017), que reflexiona sobre la identitat. A continuació es van projectar uns fragments en vídeo de la peça, la coreògrafa va oferir una demostració de moviment en directe i es va obrir el diàleg entre els joves i l’artista moderat per l’equip de la Quinzena.

La darrera sortida es va coincidir amb la diada de Sant Jordi amb l’assistència a la presentació de la peça ‘Heroïnes o res’ al TNC, dirigida per Ivan Morales i David Climent. L’obra, especialment adreçada a gent jove, va connectar amb el procés de creació de La simfonia de les diferències. El departament educatiu del TNC va becar els 16 joves pel vincle amb l’artista i per la proximitat de l’institut amb el teatre. També va ser-hi present una representant de l’equip de dinamització del Casal de Joves del Clot, seu del gruix dels assajos. Un exemple de la transversalitat d’aquest projecte que vincula des de la creació a diversos agents: joves, equipaments, instituts, teatres, festivals, artistes i famílies.

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí 

La residència a l’Institut Montjuïc, impulsada pel Graner, es pot seguir aquí

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació. 

    

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x