El Mercat tanca la temporada 2011-2012 amb la consolidació de públic

El balanç de la temporada que el Mercat acaba de cloure -a l’espera de rebre els espectacles del festival Grec- mostra la fidelització del públic de dansa: més de 48.000 espectadors respecte als 46.000 de 2010-2011. Les sales han tingut un 73% d’ocupació, un punt per sobre que durant el curs anterior. I un increment també de les activitats: de 289 la temporada passada a 358 el 2011-2012.

Aquests bons resultats en el moment actual fan palesa la importància pel Mercat de la formació constant de públic, dedicant esforços a desenvolupar activitats per aconseguir-ho, com les xerrades amb els coreògrafs o les sessions per explicar la dansa abans dels espectacles, entre d’altres, així com el reforç que ha representat la gestió per part del Mercat del Graner, la fàbrica de creació de suport a la dansa i amb la qual el Mercat ha pogut acompanyar i recolzar companyies per tal de realitzar els seus treballs, a més d’altres activitats.

I respecte a la propera temporada, el director del Mercat, Francesc Casadesús, ha avançat que mantindrà i ampliarà el seu suport i acompanyament a valuosos artistes, en un nou format de companyia associada entre les qual hi haurà la Cia. Baró d’Evel, Malpelo i Israel Galván (aquestes dues últimes presentaran al Mercat els seus nous treballs la temporada 2013-14).

Pel que fa a l’exhibició d’espectacles, el Mercat continuarà amb la voluntat de mostrar un ampli ventall d’estils i procedències; hi haurà artistes i companyies de casa nostra (com Baró d’Evel), de l’Estat (com la Compañía Nacional de Danza) i internacionals (Australian Dance Theatre o Hofesh Shechter).

La programació per a apropar la dansa als més petits continuarà i creixerà: dues companyies consolidades presentaran els seus espectacles per a tota la família i es programarà un festival per a nens i nenes de 0 a 3 anys en xarxa amb altres ciutats catalanes.

Tota la programació es podrà consultar a la web abans de començar les vacances d’agost.

Pots consultar el balanç aquí

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x