• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

El Govern i els equipaments culturals nacionals aproven un decàleg per la llibertat d’expressió

La consellera Natàlia Garriga i els 15 equipaments culturals, entre ells el Mercat de les Flors,  han presentat el ‘Decàleg per a la garantia de la llibertat d’expressió als equipaments culturals de Catalunya’. La mesura és resultat de les sessions que es van iniciar el mes de juliol per fer front a les amenaces contra la cultura i la llengua produïdes al País Valencià i les Illes Balears després de les últimes eleccions municipals.

El document recull 10 principis per fer front a situacions d’amenaça i censura en l’àmbit cultural, com ara respectar l’autonomia i els drets d’artistes i creadors evitant qualsevol intervenció no justificada en la seva tasca; disposar de protocols que detectin qualsevol mena de censura o autocensura en la seva programació, o establir mecanismes per vetllar per la transparència en el finançament governamental i el finançament privat de les institucions culturals. L’objectiu és garantir-ne la independència i evitar qualsevol tipus d’ingerència en les seves programacions.

El decàleg s’ha acordat amb els directors i directores del Museu Nacional d’Art de Catalunya; el MACBA; Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; l’Arxiu Nacional de Catalunya; el Museu d’Història de Catalunya; L’Auditori; la Biblioteca de Catalunya; el Liceu; el Teatre Nacional de Catalunya; el Mercat de les Flors; el Teatre Lliure; el Palau de la Música Catalana; la Filmoteca de Catalunya i el Santa Mònica.

Conulta tota la informació i el decàleg AQUÍ