• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

CÈL·LULA LAB: Transmissió de ‘Calico Mingling’, de Lucinda Childs, per Ty Boomershine

CÈL·LULA_LAB #11

Del 13 al 18 de febrer del 2023 de 10 a 14 h

Presentació oberta dissabte 18 de febrer (12 h) i dissabte 4 de març (17 h)

Al febrer/març del 2023 tindrà lloc la constel·lació de la coreògrafa americana Lucinda Childs, que presentarà tant peces històriques com creacions actuals d’una de les grans figures de la dansa moderna i postmoderna americana.

Dins d’aquesta constel·lació i com a part del projecte CÈL·LULA_LAB programem una transmissió d’una de les peces curtes fundacionals del treball de Lucinda Childs, Calico Mingling, creada el 1973 per ser interpretada per a 4 ballarines. Aquest laboratori serà impartit per Ty Boomershine.

En la proposta de transmissió d’aquest coreografia l’interès està en la pròpia pràctica de ballar-la, amb l’experiència que suposa l’execució d’aquest treball i conèixer des de dintre l’estructura i partitura de la peça.

Es tracta d’una proposta de formació i experiència en repertori de dansa postmoderna. Va dirigida a ballarines que vulguin tenir aquesta experiència, és una pràctica de concentració molt concreta per arribar a aprendre, executar i entendre la creació.

CALENDARI DE LA CONVOCATÒRIA

Aquest laboratori planteja una transmissió de la peça a 8 ballarines-ballarins durant la setmana del 13 al 18 de febrer de 10 a 14 h. Inclou una pausa de 30 minuts.

Lloc: espais del Mercat de les Flors i plaça Margarita Xirgú.

  • Data d’inscripcions: De dijous 5 a dilluns 23 de gener de 2023.
  • Presentació oberta: Dissabte 18 de febrer a les 12 h (amb xerrada posterior) i dissabte 4 de març a les 17 h.

REQUISITS DE LES PERSONES INTERESSADES

  • Hi ha 8 places per ballarins/es disponibles que s’atorgaran per selecció de currículum i breu carta de motivació. En casos d’iguals condicions, segons ordre d’inscripció.
  • Disponibilitat i compromís en tots els dies i horaris del taller i presentacions obertes.

 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ A LA CONVOCATÒRIA

Per a la inscripció al taller es requereix enviar la fitxa d’inscripció, una carta de motivació i un breu currículum fins el dilluns 23 de gener.

  1. Enviament fitxa d’inscripció, CV sintetitzat i carta de motivació a: participa@mercatflors.cat – Ref. “CÈL·LULA LAB CALICO MINGLING
  2. Fitxa d’inscripció aquí

INFORMACIÓ DE LA PEÇA CALICO MINGLING

Articles de Lou Foster sobre Calico Mingling:

Lucinda Childs Dance:

Ty Boomershine va néixer als EUA l’any 1968 i va estudiar dansa a la Fort Hayes School for the Performing Arts de Columbus, Ohio, completant els seus estudis amb una llicenciatura en Belles Arts a Stephens College de Columbia, Missouri. A Nova York va ballar per a Dan Wagoner, DANCENOISE, Gus Solomons Jr., Bill T. Jones, Ton Simons, el conjunt de repertori Merce Cunningham i Lucinda Childs. Als Països Baixos va treballar amb Rotterdam Dance Group, Karin Post, LeineRoebana, Giulia Mureddu, Emio Greco | PC i Nicole Beutler. El 2009 va tornar a representar i actuar a les obres icòniques de Lucinda Childs, Dance i Available Light, i el 2012 va actuar com a solista destacat a la remuntada i posterior gira mundial de 4 anys de l’òpera Einstein on the Beach, de Robert Wilson i Philip Glass.

Ha estat presentant les seves pròpies obres coreogràfiques des de 1993 a Movement Research i al Danspace Project de Nova York, així com a l’OT301 i al Holland Festival d’Amsterdam.

Des del 2007 actua com a assistent artístic de Lucinda Childs, posant en escena les seves obres i assistint-la en diversos projectes arreu del món.

Ty Boomershine, com a director de la companyia DANCE ON, presentarà la peça Works in silence els dies 3 i 4 de març de 2023 a la Sala Ovidi Montllor en el marc de la Constel·lació de Lucinda Childs del Mercat de les Flors.

La Fundació Banc Sabadell dona suport al projecte CÈL·LULA.

Projecte cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea com a part de DANCE ON, PASS ON, DREAM ON

Dance On, Pass On, Dream On