En marxa l’ENRESIDÈNCIA d’enguany amb dos grups nous de joves

Mercat de les Flors i Graner participem un cop més en el programa ENRESiDÈNCiA i comissariem i mediem les residències de l’Adrian Vega a l’Institut Maria Espinalt (al barri del Poble Nou) i de la Sonia Gómez a l’Institut Escola Turó de Roquetes (al barri de Nou Barris), respectivament.

Ambdues residències van començar a l’octubre, i des del Mercat de les Flors les anirem explicant, posant el focus en la que està duent a terme el creador Adrián Vega amb els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Maria Espinalt, però també relatarem el que es treballi des de l’Institut Escola Turó de Roquetes. El Mercat de les Flors participem en el projecte des del curs 2012-13. 

El Maria Espinalt, participa per cinquena vegada consecutiva a ENRESiDÈNCiA. Anteriorment hi han desenvolupat processos de creació Makea Tu Vida, Joan Colomo, Anna Dot i Marc Villanueva. L’artista en residència d’aquesta edició, Adrián Vega, és coreògraf graduat i professor convidat a l’Institut de Teatre de Barcelona i compta amb el suport de la professora Marta Gimbert. 

Les sessions d’En Residència s’han traslladat recentment a l’espai del Casal de Barri Bac de Roda gràcies a la cessió Districte. Aquest canvi d’ubicació ha permès als i les participants reforçar la sensació d’estar realitzant una residència artística amb l’objectiu de portar a terme una creació col·lectiva. L’Adrian ha començat a treballar amb el llenguatge del TikTok , xarxa social estrella per als joves però donant un gir més cap a la improvisació i la dissociació de coreografies i cançons específiques. Recollint els diversos patrons de moviment i abocant-los en una nova creació col·lectiva que destaqui les particularitats de cada participant i fomenti la seva expressió des del cos. 

Durant aquest trimestre, l’Adrian i l’alumnat de 1er d’ESO han assistit a dos espectacles de dansa del Mercat:  ‘Made of Space’  (GN | MC Guy Nader | Maria Campos) i ‘Transmissions'(Guille Vidal-Ribas i Javi Casado, dins la programació conjunta del HOP Barcelona). Una oportunitat immillorable per a conèixer nous estils de dansa i un bon punt de partida per estimular l’inici del procés creatiu d’enguany.  

El Maria Espinalt, amb un projecte pedagògic singular, situa la seva participació al projecte en els processos de transformació de tota la seva comunitat educativa i de les seves connexions amb l’entorn més immediat. El procés de creació d’ENRESiDÈNCiA va començar amb entrevistes de l’artista amb els alumnes que participen en el projecte, per tal de conèixer les emocions, les motivacions i les inquietuds de cadascun d’ells i elles. 

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí 

La residència a l’Institut Escola Turó de Roquetes, de la seva banda, es podrà seguir aquí

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.

    

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x