15 companyies seleccionades per a la Finestra de Visibilitat

Amb l’objectiu d’obrir camins als professionals de la dansa a Catalunya

De les 38 companyies que s’han presentat per accedir a la Finestra d’internacionalització de la dansa catalana s’han seleccionat 15. Del 9 al 12 de juliol, dins el festival Grec, s’exhibiran les peces de dansa de les cies seleccionades que configuraran durant tres dies un itinerari específic per a programadors internacionals. Les peces es podran veure al Graner, al Mercat de les Flors i al saT! Sant Andreu Teatre i s’afegiran a la programació oficial de dansa del Grec.

Aquesta iniciativa, promoguda pel Mercat, l’Associació de Professionals de la Dansa APdC, l’Associació de Companyies de Dansa de Catalunya ACPdC, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i el PICE (Programa de Internacionalización de la Cultura Española).

Les companyies seleccionades han estat 15, de les quals 10 representaran peces escèniques (Guy Nader, Pere Faura, Marcos Morau/La Veronal, Albert Quesada, Sònia Sánchez, Olga Álvarez/Compañía La Taimada , El Conde de Torrefiel, loscorderos, Aimar Pérez i Lali Ayguadé) i 6 explicaran els seus projectes (Óscar Sol i Iris Heitzinger, Sociedad Doctor Alonso, Cia. Contrapunctus, Roberto Oliván/Enclave Arts del Moviment, Roser López Espinosa i Guido Sarli /Manuel Rodríguez).

La comissió de valoració internacional està formada per Cristian Watty (Alemanya, Tanzmesse), Leonel Brum (Brasil, Panorama), Eddie Nixon (Regne Unit, The Place), Benjamin Perchet (Maison de la Danse Lyon / Biennale de la Danse de Lyon), Moica Jug (Eslovènia, Bunker / Mladi Levi Festival), Francine Bernier (Canadà, Agora de la danse), que ha estat la comissió encarregada de realitzar la Fase I i la Fase II de selecció. Aquesta comissió estarà present també durant els dies d’exhibició de la “finestra d’internacionalització de la dansa catalana” dins el Festival Grec.

Amb aquest projecte, el Grec Festival de Barcelona vol donar un pas més en l’àmbit de la projecció internacional de la creació escènica catalana.

 

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x