• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

La coreògrafa Muriel Romero, nova directora artística de la CND

Des del Mercat de les Flors volem felicitar a la ballarina i coreògrafa Muriel Romero per la seva recent nominació com a directora artística de la CND Compañía Nacional de Danza adscrita a l’INAEM, l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música del Ministeri de Cultura.

Amb una llarga i extensa trajectòria, Muriel Romero és una dels dos components d’Instituto Stocos, que hem pogut veure al Mercat de les Flors en diverses ocasions. Seleccionada entre 22 propostes, l’Inaem incideix en la visió “feminista, inclusiva i diversa per a la CND.”

Muriel Romero va ser ballarina de la CND sota les direccions de Maya Plitseskaya (1987-1990) i Nacho Duato (1990-2010). L’any 2000 comença a treballar com a coreògrafa independent i col·labora amb artistes d’avantguarda com La Ribot, Sasha Waltz, Cisco Aznar, Mateo Feijóo i Unterwegs Theater. Ha estat ballarina solista del Grand Théâtre de Genève i la Semperoper Ballett a Dresde, amb una gran relació artística amb William Forsythe. Amb l’Instituto Stocos ha desenvolupat un llenguatge multidisciplinari que combina dansa i tecnologia.