• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

CONSTEL·LACIÓ LA RIBOT

CONSTEL·LACIÓ LA RIBOT

Hem volgut fer una retrospectiva d’aquesta gran artista fent un recorregut per algunes de les seves peces. Tindrem l’oportunitat única de veure Panoramix, peça que es presentarà només en comptades ocasions

Deliberadament radical, la producció artística de La Ribot configura un univers en què les categories es fonen i les etiquetes es confonen, en què el gènere es qüestiona i qualsevol objecte, real o figurat, pot ser interrogat; un univers d’abundància i creativitat, dominat pel color i l’humor agre. Els espectacles d’aquesta ballarina i coreògrafa s’han representat en nombrosos escenaris d’arreu del món. Pionera de la dansa contemporània, n’ha ampliat les possibilitats en fer-la entrar als museus. Els seus qüestionaments  En els àmbits de la videocreació i les arts plàstiques, que també ha conreat, l’han dut a desenvolupar el concepte de «corps-opérateur» (cos operador) en les seves obres en vídeo. Se serveix de tota mena de suports i no es limita a un gènere o una disciplina artística, una llibertat d’actuació i de pensament transversal i il·limitada que ella associa a la seva condició d’artista.

La constel·lació que es proposa al Mercat de les Flors està formada per dos grans espectacles i per quatre obres en format de vídeo i videoinstal·lació. Els espectacles són Panoramix (1993-2003), una antologia de les seves Peces distingides dels anys noranta, i Laughing Hole (2006), una peça-instal·lació en la frontera de la performance. Les obres en format de videoinstal·lació són Despliegue (2001), Another pa amb tomàquet (2002) i Beware of Imitations! (2014) i el vídeo Mariachi 17 (2009). És, doncs, una constel·lació de treballs escènics i de videoinstal·lacions que, com a elements del llenguatge, permeten copsar la creativitat i l’aguda pertinença de l’obra d’aquesta artista, plena de temes universals i intemporals, encara vigents avui. I és que la seva pràctica, innovadora i sorprenent, serveix sobretot per denunciar, desplaçar i qüestionar tot el que està en joc en la nostra societat.

A més a més el MACBA s’hi afegeix a la constel·lació amb el programa que durà a terme el dia 26 d’abril en què s’hi podrà veure la Pièce distinguée nº 45; també tindrà lloc una xerrada entre La Ribot, la directora del Mercat de les Flors Àngels Margarit i el cap de Programes del MACBA Pablo Martínez. I del 26 d’abril al 6 de maig es podrà veure el FILM NOIR a la torre del MACBA.

Pack CONSTEL·LACIÓ LA RIBOT
Preu del Pack: 24€ (inclou entrada als 2 espectacles i les activitats)

Aconsegueix el teu pack aquí!