Artistes residents i associats

ARTISTES RESIDENTS

 

NÚRIA GUIU

   

Des de la temporada 2021-22 fins al 2023 col·laborem amb la coreògrafa Núria Guiu com a artista resident del Mercat. Guiu ha presentat dos dels seus darrers treballs que continuen girant arreu, Likes i Spiritual Boyfriends, i una nova creació que coproduïm, Cyberexorcisme.

www.nuriaguiu.com

Artista resident del Mercat de les Flors que compta amb el suport de:

_____________________________________________________________________________________________________________

AINA ALEGRE

    

Des de la temporada 2021-22 fins al 2023 col·laborem amb la coreògrafa Aina Alegre com a artista resident del Mercat. Alegre ha mostrat dues de les seves creacions, R-A-U-X-A i La nuit, nous autres. Tanmateix, Aina Alegre està immersa en la pròxima creació THIS IS NOT “AN ACT OF LOVE AND RESISTANCE” que, entre altres estructures, també coproduïm des del Mercat de les Flors.

www.aina-alegre.com

Artista resident del Mercat de les Flors que compta amb el suport de:

_____________________________________________________________________________________________________________

GN | MC. GUY NADER | MARIA CAMPOS

GN | MC. Guy Nader | Maria Campos - Artistes residents del Mercat de les Flors

Guy Nader i Maria Campos col·laboren junts des de 2006. El seu treball ha estat presentat a diferents festivals i teatres internacionals i nacionals. Guy Nader, artista libanès resident a Barcelona, va ser guardonat amb la beca danceWEB Europe al 2012 i va rebre el primer premi al Festival Internacional Masdanza pel seu solo Where The Things Hide. Maria Campos, formada a SEAD a Àustria i a l’Escola Superior d’Arts d’Amsterdam (MTD), ha treballat amb Meekers, Protein Dance, Sol Picó i Àngels Margarit / Cia. Mudances, entre d’altres. Les seves darreres col·laboracions amb companyies d’altres països els han catapultat internacionalment, com la peça Loop de loop per a  la companyia eslovena EnKnapGroup a Ljubljana.

Made of Space és una coproducció del Mercat de les Flors i el Festival Grec que es va estrenar l’1 de juliol, en el marc del Grec 2021 Festival de Barcelona. La companyia, amb seu a Barcelona i trajectòria internacional, explora el moviment i el paisatge visual i sonor per parlar-nos sobre la dimensió espaitemporal. La seva nova creació es presenta al Mercat de les Flors l’octubre de 2021: el 16 i 17 i del 22 al 24.

Últims treballs

 • Made of Space
 • Set of Sets
 • Time Takes The Time Time Takes
 • Tarannà

www.gn-mc.com

_____________________________________________________________________________________________________________

ARTISTES ASSOCIATS

 

MARINA MASCARELL

Marina Mascarell - artista associada al Mercat de les Flors

La coreògrafa espanyola-neerlandesa Marina Mascarell va ser guardonada amb el prestigiós Premi de Dansa del BNG Bank 2015 per ser una artista amb gran talent i projecció. Des l’any 2012 treballa com a coreògrafa independent i ha creat peces per grans companyies com el Nederlands Dans Theater I de la Haia, l’Scapino Ballet de Rotterdam, el Dance Forum Taipei, el Ballet Junior de Ginebra o el Ballet de l’Òpera de Lió; al Mercat vam veure Mongrel, creació per a GöteborgsOperans Danskompani. El seu treball creatiu és una contínua descoberta de temes absolutament actuals del món en què vivim. Mascarell mostrarà dues creacions, durant la temporada 2021-2022, ambdues coproduccions del Mercat: orthopedica corporatio i Bird Dog, una creació en format online life streaming sorgida de les necessitats de creació que han provocat nous formats durant la pandèmia.

Últims treballs

 • Three Times Rebel
 • Le diable bat sa femme et marie sa fille

www.marinamascarell.com

_____________________________________________________________________________________________________________

HUMANHOOD

   

La temporada 2021-22 iniciem una col·laboració amb Humanhood com a artistes associats per tal d’acompanyar el treball d’aquesta companyia catalana i britànica i fer visibles les seves creacions. Presentem dues peces: Zero, un duet ja estrenat a Barcelona que volem tornar a oferir a la ciutat, i la nova creació Infinit, en coproducció amb l’estructura londinenca Sadler’s Wells i el mateix Mercat de les Flors.

https://www.humanhood.net/

Artista resident del Mercat de les Flors que compta amb el suport de:

____________________________________________________________________________________________________________

ROSER LÓPEZ ESPINOSA

Roser López Espinosa - BRUIT (títol provisional)

Roser López Espinosa, llicenciada en dansa contemporània a Amsterdam a l’AHK (Amsterdam University of the Arts), ha treballat amb coreògrafs catalans com Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Iago Pericot o Pere Faura. Des de l’any 2006 desenvolupa la seva pròpia obra com a creadora, que li ha valgut el reconeixement amb diversos premis i és regularment present a escenaris internacionals. És també professora al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona i professora convidada a centres i festivals internacionals. Com a coreógrafa està creant per a companyies internacionals com Skanes Dansteater de Suècia, per a qui ha realitzat The entertainers.

Últims treballs

 • L’estol
 • Lowland
 • Novembre

www.roserlopez.com

Consulta aquí els seus PROJECTES PASSATS I FUTURS

_______________________________________________________________________________________

PERE FAURA

Pere Faura - Artista resident del Mercat de les Flors

Graduat de la School for New Dance Development (SNDO) d’Amsterdam el 2006 amb una peça de dansa que guanya l’ITS Festival Award i és seleccionada per la gira DansClick al Països Baixos. Aquell mateix any entra com a coreògraf resident al Teatre Frascati d’Amsterdam, on crea la major part de les seves obres, presentades internacionalment, i el 2009 rep el prestigiós premi Charlotte Köhler Prijs. El 2011 torna a Barcelona i treballa en noves produccions i col·laboracions amb altres artistes. El treball de Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop remesclats en una coreografia  multidisciplinar que combina tots els elements de l’engranatge teatral.

Últims treballs

 • Sweet Tyranny
 • Sweet Fever
 • Sin baile no hay paraíso

www.perefaura.com

_______________________________________________________________________________________

ALBERT QUESADA

Albert Quesada - Flamingos

Ballarí i coreògraf entre Barcelona i Brussel·les, es va formar a MDT (Amsterdam) i PARTS (Brussel·les) després dels seus estudis de filosofia i d’enginyeria multimèdia a Barcelona. L’exploració i la traducció d’estructures musicals i composicions en la coreografia i la invitació a l’espectador a percebre i escoltar les obres proposades se situa al cor del seu treball coreogràfic. Col·labora de manera habitual amb el coreògraf Thomas Hauert. Sota el nom de la companyia ACME, porta a terme molts projectes artístics, tan educatius com per escena.

Últims treballs

 • Wagner & Ligeti
 • Slow Sports
 • OneTwoThreeOneTwo

www.acmearts.xyz/acme

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x