• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Sergi Fäustino guanya la direcció artística del TOT DANSA 2022

El jurat del concurs públic ha valorat el projecte de Sergi Fäustino “per la coherència i equilibri en termes artístics i pedagògics de la proposta presentada, amb el llenguatge del cos i la dansa com el seu eix principal; i per l’interès com s’exposen les estratègies i metodologies d’aproximació als joves alumnes, que obren noves perspectives d’interès al projecte. El creador merita igualment per la seva experiència de treball amb joves adolescents i per la seva notable i personalíssima trajectòria com a coreògraf i director artístic.

Format en dansa i direcció teatral a Àmsterdam, on va treballar amb coreògrafs com Martin Sonderkamp, Helena Lizari o Masako Noguchi, quan torna a Barcelona Sergi Fäustino treballa com a ballarí a diferents produccions de La Fura dels Baus i de Sol Picó. També va treballar amb Carles Santos, Carmelo Salazar i Andrés Corchero-Rosa Muñoz. Ha creat i dirigit diversos espectacles, el darrer 30 anys d’èxit, inclòs a la programació del cicle Hacer Historia(s) al Mercat de les Flors d’aquesta temporada 2021-22. Des de 2021 està desenvolupant un treball sobre la fisicalitat i la història personal a partir del cos anomenat Fäustino. Com a docent, des de 2012 dona tallers d’audiovisuals a escoles i instituts. El curs 2018-19 va participar en el programa En Residència i actualment dona un taller infantil a La Caldera.

Organitzat conjuntament per l’ICUB, l’Institut del Teatre i el Mercat de les Flors, TOT DANSA es dirigeix a l’alumnat dels centres d’educació secundària i de batxillerat públics de la ciutat de Barcelona. Té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània als joves estudiants. El projecte apropa aquesta especialitat artística als instituts per a promoure espais únics d’expressió a partir d’experiències i propostes artístiques diverses, i per a que esdevingui un procés d’aprenentatge i connexió i una eina formativa i educativa, tant per a l’alumnat com per al professorat implicat. Durant tot l’any, el coreògraf seleccionat es fa càrrec de la formació del professorat, del procés de creació i de la direcció de les mostres del resultat final a l’escenari del Mercat de les Flors, el mes de maig 2022. L’actual edició del projecte compta amb la participació de 250 alumnes i 25 docents de 12 instituts públics de Barcelona.