• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

‘Visita a Espacio Práctico’, per Mar Merino

‘Visita a Espacio Práctico’, per Mar Merino

Text: Mar Merino

Dos joves residents entre Amsterdam i Barcelona un bon dia de l’any 2010 decideixen obrir-se espai a casa nostra; un espai que resultés un món amb unes regles i normes molt diferents, perquè són les que sorgeixen a mesura que  les vas necessitant i les deixes de seguir quan ja no t’interessen, sense més dilació ni nostàlgia. Obrir-se espai a través de moviments suats i olor ferma. ESPACIO LIBRE                               . Són Javier Vaquero Ollero i Aimar Pérez Galí, ambdós ballarins a la recerca d’un petit univers (oxímoron ple sentit). ESPACIO CRÍTICO. Es tracta d’un univers dins del cor de la ciutat de Barcelona, a un dels carrers del barri de La Ribera, d’aquells que serpentegen i transporten a un altre temps, abans, molt abans del naixement de la nostra petita “marca Barcelona”.

Els personatges que conformem el Taller d’espectadors del Mercat vam acudir encuriosits a conèixer aquest univers. Ens va rebre un somriure meravellós, i resulta que darrere hi era l’Aimar Pérez Galí. ESPACIO DESCUBIERTO.

DESCUBRIMIENTO DEL ESPACIO: a dins una atmosfera càlida, una olor suau, de casa, de llar. L’Aimar ens va explicar la història d’aquell local que havia pertanyut al seu avi. Tots els locals d’aquella zona havien estat botigues i per dins són plens d’històries, algunes s’airegen, d’altres romandran emparedades qui sap fins quan. Hi ha testimonis d’això: un forat a terra a un costat de l’espai principal amb una escala de fusta que s’endinsa en la foscor… Un espai una mica tètric, les profunditats, el submón de l’univers d’ESPACIO PRÁCTICO. Diuen que el subsòl d’aquesta part de la ciutat està foradat completament. Existeixen túnels que connecten, diuen, amb la Catedral. GEOMETRÍA DEL ESPACIO. L’Aimar no va voler foradar més: es conforma amb aquest petit inquietant espai del submón; l’acollidor espai central, i el cervell, o la part alta, a on es troben les oficines de l’artista Cris Blanco, que sembla que està en procés de trasllat; la de la Christina Schultz, una artista del més interessant, i la de l’Aimar.

La Christina S. ens va presentar el seu projecte: “Say hi to Tom”; una mirada crítica als espais públics, a l’essència intuïda de les ciutats, al turisme massiu.

Volen ser un espai obert, un ESPACIO BLANCO, per l’exhibició, la meditació; un món per a la trobada; una trobada d’aquest món amb un altre; una trobada del món que resulta amb el barri. En aquest espai, que vol ser pràctic, s’han fet exhibicions d’audiovisuals (cicles de cinema), teatre de titelles, concerts (petit comitè, que és un ESPACIO MEDIDO), performances, xerrades, conferències, tallers (de lectura, de ioga, per a la canalla…); espais oberts de debat i nits retro; diumenges de vermut, “mercadillo”! L’Hangar, BAR-Project, AADK, Plataforma CRIM, Festival BIOroom, Festival PLAGA, són només alguns dels col·laboradors que han passat per allà. Podria donar-se el cas d’entrar i, com si fos el triangle de les Bermudes, no pugueu sortir mai més. ESPACIO DEL SUEÑO.

Ara ja sabem alguna cosa més d’allò que nodreix els espais de les coreografies d’Aimar Pérez Galí. LA ODISEA DEL ESPACIO.

Tota la informació del Taller d’espectadors aquí!