El programa ART i PART de creació artística comunitària als barris és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada a través de l’Institut de Cultura, que convida els veïns i les veïnes de la ciutat a participar en una proposta comunitària en la que actuen com a creadors i creadores. ART i PART, que ja va dur a terme una primera temporada durant el 2018 a cinc barris de la ciutat, arribarà als barris del Besòs, Gòtic i Poble-sec aquest 2019.
ART i PART fomenta creacions artístiques col·laboratives en les quals professionals de les arts acompanyen els veïns i les veïnes en una recerca que utilitza llenguatges diversos, híbrids i experimentals.
Projecte comunitari en què persones de diversos barris de Barcelona participen en la creació d’un espectacle de dansa, liderat pel coreògraf Álvaro de la Peña/Iliacán Cia. Dansa.
Acollim els Encontres de Dansa a l’Escola, resultat d’un treball de creació coreogràfica d’un any que associa coreògrafs professionals amb alumnes i mestres d’escoles implicades en el projecte de Sudansa. Es presenten peces coreogràfiques sorgides d’aquest procés artístic, cultural i pedagògic conjunt i es combina amb intervencions a escena dels mateixos coreògrafs. El projecte reuneix prop de 400 alumnes.
Organització sense ànim de lucre fundada l’any 2009 per professionals de l’art i la cultura, amb la finalitat de fomentar la igualtat d’oportunitats i l’accés universal a l’art i a la cultura, en qualsevol vessant (participació, educació, professionalització…) i disciplina artística (música, dansa, pintura…). El seu treball és en xarxa amb entitats i professionals d’altres àmbits.
El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre va ser instituït en motiu del 70è aniversari de la creació de la Secció de Dansa de l’Institut del Teatre. Està dirigit als joves creadors i intèrprets amb l’objectiu de donar-los a conèixer oferint un ajut a la producció i a l’exhibició per facilitar la seva inserció laboral. El premi està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona, Mercat de les Flors, Graner fàbrica de creació, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, Associació de Professional de la Dansa de Catalunya (APdC), L’Estruch, fàbrica de creació i Centre Cívic Barceloneta.
Africa Moment pretèn transformar el sector de les arts escèniques i de la docència artística. El seu objectiu és que la oferta cultural i formativa estiguin al servei de la societat diversa en la que vivim, per a satisfer la falta de representació i visibilitat de l’art contemporani africà i de la diàspora africana dins de l’escena artística i cultural a través de les arts escèniques i escena musical. Africa Moment organitza una trobada internacional anual a la ciutat de Barcelona, jornades durant tot l’any, consultoria i comisariat per a institucions i espais culturals, produeix creacions pròpies i distribueix el treball d’artistes de les arts escèniques i musicals del continent africà, de la diàspora africana i d’artistes que treballen amb la idea d’Àfrica.
Integrasons és una associació sense ànim de lucre destinada a organitzar, gestionar i promoure activitats d’integració social, cultural i comunitària, de sensibilització i de formació per a persones en situació d’exclusió social i col·lectius desfavorits. L’activitat de l’associació consisteix en la creació d’orquestres infantils i juvenils que es projectin com a model socioeducatiu per a la inclusió social, el diàleg multicultural i la cohesió social.