• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

VIVIAN FRIEDRICH & THE SCHUBERT SISTERS

CIRC D’ARA MATEIX: Kristall Bohème [Excavació d’una memòria]

Del 3 al 5 de juny
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2021-2022

 • Tarifa

  16 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  19 h

 • Espai

Aquesta performance entre una artista de circ, un músic i una cantant d’òpera és una immersió en la tradició familiar de la creadora, la família de la qual (anomenada Friedrich, d’Alemanya) és probablement una de les més antigues del món en el treball artesà del vidre de Bohèmia. A escena hi trobarem el bufat de cristall en viu i una instal·lació  audiovisual que crearà un paisatge de reflexos, veus, petjades i escultures transparents, elements que tots junts parlaran de l’equilibri entre el que és nou i el que és antic. Aquesta peça indaga en la transmissió transgeneracional del trauma i de bloquejos emocionals com la por irracional a l’existència. Una composició basada en moviment i acrobàcies en la corda-U, el faquirisme i la manipulació d’objectes.

Vivian Friedrich té una àmplia formació en arts dels circ i llenguatges del moviment, especialitzada en la Corda U. Ha creat un vocabulari propi que combina tècniques de corda fluixa, corda llisa i trapezi. Des de 2017 és facilitadora de les “Jornades d’Intercanvi de Dramatúrgia i Escriptura Escènica” a La Central del Circ i com a pensadora ha estat convidada a trobades de reflexió de l’Ateneu de Nou Barris, el Festival de Teatre Independent a Barcelona, el 4#Encounter de Circus Dialogues i CircoRed a Madrid. El 2020 dinamitza amb Elena Zanzu i Roberto Fratini el Taller d`Artista de La Central del Circ FOR RENT. En aquest cicle veurem també la peça Breach de la companyia Som Noise, de la qual és directora i dramaturga.

Las Schubert Sisters són un grup d’artistes re-descobrint i visibilitzant compositores i autores dones del passat. A Kristall Bohème [excavació d’una memòria] tornen al final de l’època del Romanticisme, interpretant peces de Vítězslava Kaprálová, Luise Adolpha Le Beau i creant composicions pròpies amb els poemes de Liliana Zilinow. El grup el van fundar Sasha Agranov, Nihan Devecioglu, Vivian Friedrich i Maider Lasa Santamaría.

Concepció, composició escènica i performance Vivian Friedrich / Violoncelo i performance Sasha Agranov / Veu i performance Maider Lasa Santamaría / Tutoria de bufat de vidre Sara Sorribes / Suport coreogràfic Virgínia Gimeno Folgado / Creació i composició musical Sasha Agranov, Nihan Devecioglu, Maider Lasa Santamaría, amb composicions pròpies i de Vítězslava Kaprálová, Luise Adolpha Le Beau, Liliana Zilinow / Dramatúrgia Ferran Dordal i Lalueza / Acompanyament artístic i disseny exposició Sara Serrano / Disseny d’il·luminació Conchita Pons / Tècnic de so Carlos Parra / Producció Sara Serrano, LaBonita
Coproducció Mercat de les Flors, KONVENT / Residències i suport a la creació EEncirca’t, Fira Mediterránea de Manresa, Zirkozaurre, CRAC Centro Rural de Arte y Creación, Fundació LaPlana, Terrassa Arts Escèniques, LaBonita, LaBau, Theaterwerkstatt Pilkentafel, LaCentral del Circ, ICUB- Premis de Barcelona 2020.

Coincidint amb els dies de funció, Vivian Friedrich presenta una instal·lació audiovisual al Foyer que forma part del projecte ‘Kristall Bohème’, com a empremta i reflex del que trobem a l’escena.

Horaris d’obertura instal·lació:
3 de juny, a partir de les 18 h
4 i 5 de juny, a partir de les 17 h

Coproducció Mercat de les Flors