La proposta escènica de l’alumnat de l’Institut Salvador Espriu ja té títol: ‘La simfonia de les diferències’. Aquest temàtica va molt lligada al treball de l’artista en residència David Climent. L’heterogeneïtat i la diversitat del grup com a potencial s’ha establert com l’eix principal de la creació col·lectiva, mentre cada jove va trobant la seva pròpia veu dins el grup i desplegant la seva aportació.
Climent ha generat un espai sonor amb totes les gravacions de les entrevistes que va fer a l’inici de curs, tot generant un context musical. A partir d’aquest dispositiu escènic s’està començant a compondre aquesta simfonia.
En la part de moviment, s’han instaurat uns mecanismes d’entrenament i escalfament que activen al grup i permeten cada cop avançar més en el procés de creació. Els i les joves parteixen dels seus propis materials per a desenvolupar petits solos i coreografies grupals, construint espais de creativitat compartida que faciliten la desinhibició, l’escolta i la superació de prejudicis.
El Casal de Joves del Clot s’ha consolidat com la base del procés creatiu i durant el mes de febrer s’han realitzat dues sortides. El 4 de febrer el grup va poder gaudir de l’espectacle de Pere Faura, ‘Rèquiem nocturn,’ al Mercat de les Flors. Va ser la primera vegada que els alumnes el visitaven i va ser una molt bona experiència que van poder aprofitar per tenir una primera presa de contacte amb la sala Pina Bausch, on tancaran el procés d’ENRESiDÈNCiA amb la representació de la seva creació. Alumnat i docents van sortir impressionades del teatre i els va servir per connectar amb el final del procés, la posada en escena.
Per completar les activitats destacades, el 22 de febrer es va celebrar una sessió de contaminació. Va ser una sessió en línia, amb l’equip docent de 4t d’ESO i l’Elisa Bernal i l’Anna Pantinat, ambdues del Consorci d’Educació de Barcelona. L’equip va poder compartir amb la resta de mestres com s’estava desenvolupant el procés, amb les corresponents dificultats i avenços. Tres alumnes també van participar-hi i van manifestar el seu compromís amb el projecte i els canvis que havien experimentat d’ençà que van començar a treballar la proposta del David Climent.
Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí
La residència a l’Institut Montjuïc, impulsada pel Graner, es pot seguir aquí
EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.