• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

JAVIER GUERRERO

Caos_meditativo

Del 4 al 6 de febrer
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2021-2022

 • Durada

  55 minuts

 • Tarifa

  16 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20 h (dg 19 h)

 • Espai

Caos meditativo és una peça que es desenvolupa al voltant d’una pregunta sense resposta: què és l’acte de creació?

Fa uns 3.800 milions d’anys, la vida va començar gràcies a una membrana fina, que protegia una sèrie d’elements químics de la violència i el caos de l’oceà primitiu. Avui, com aquesta cèl·lula primitiva, un cos a escena se’ns mostra fràgil, nu, procurant crear una ficció que ens serveixi de membrana protectora. A la generació violenta del que anomenem vida, la ficció és el producte d’un acte creatiu que resisteix la mort.

Al teatre, com a la vida, el caos és un espai natural que genera energia i es dispara en direccions que no podem comprendre. Imaginem, conjuguem materials, inventem històries i somiem nous futurs en un acte de creació caòtic, ple d’energia i travessat per moments de pau meditativa, d’espai entre, de quietud perfecta. Va ser així, generant preguntes que ens portaven a més preguntes, com ens vam adonar que crear, com viure, és un acte caòtic de resistència a la mort.

Javier Guerrero investiga en els seus treballs la relació del cos amb l’espai i el lloc que aquest habita a través del significat proposat pel propi espai. Des dels seus inicis, les seves creacions han rebut diferents premis en certàmens nacionals i internacionals, com el segon premi dels Jeunes choreographers de Montpellier, el premi del públic del Certamen Unidanza o premis del Certamen coreogràfic de Madrid, entre molts d’altres. El seu últim treball AM27 es va estrenar al Grec de 2019 com a peça guanyadora dels premis IT. Durant els anys 2017 i 2018 ha estat artista resident al Graner fàbrica de creació.

Direcció i coreografia Javier Guerrero / Interpretació Amanda Rubio, Julia Sanz, Tanit Cobas i Jerónimo Ruiz/ Dramatúrgia i disseny llums Andrés Galián / Mirada externa Alba Lorca / Composició musical i disseny so Mario G. Cortizo / Vestuari María José Torres (Malahierba) / Disseny escenografia Mariona Signes / Fotografia i video Tristán Pérez-Martín / Coordinació tècnica Carles Borràs / Producció Cristina Sanz-Gadea
Coproducció Mercat de les Flors / Residències de creació L’Estruch fàbrica de creació de Sabadell, Fabra i Coats fàbrica de creació, Teatre L’Artesà i Graner fàbrica de creació / Foto encapçalament Tristán Pérez-Martín

Coproducció Mercat de les Flors

Sessió d’introducció a l’espectacle ‘UNA HORA ABANS’: ds 5 de febrer amb Javier Guerrero (director) i Andrés Galián (dramaturg)