• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

DIANA NIEPCE

The other side of the dance

29 i 30 de maig de 2024
Popup - Descomptes Popup - Més informació
  • CONVERSA POSTFUNCIÓ: Dimecres 29 de maig

    Una conversa amb Diana Niepce (directora i intèrpret de la peça), Àngels Margarit (directora del Mercat de les Flors) i Joâo Lima (coreògraf, performer i educador)

  • COMPRAR ENTRADES

La ballarina, coreògrafa i escriptora portuguesa Diana Niepce aprofundeix en la història de la dansa i en els cossos no normatius. En aquest solo, la creadora s’exposa des del seu cos afectat per una lesió de la medul·la espinal, provocada per una caiguda de trapezi, i ens proposa un viatge fascinant, exigent i brutal en què sotmet el seu cos a una dura prova per analitzar els principis jeràrquics que estimulen el moviment del cos. Niepce mostra a The other side of the dance (L’altra cara de la dansa) el cos no normatiu no com una víctima, sinó com una entitat revolucionària.

Considerada una de les cares noves més atractives de la dansa portuguesa d’ara, Diana Niepce ha treballat amb la companyia Rosas, amb Felix Ruckert, Willi Dorner, Antonio Tagliarini, Daria Deflorian, La Fura dels Baus, May Joseph, Sofia Varino, Miira Sippola, Jérôme Bel, Ana Borralho i João Galante, Ana Rita Barata i Pedro Sena Nunes, Mariana Tengner Barros, Rui Catalão, Rafael Álvarez, Adam Benjamin, Diana de Sousa i Justyna Wielgus. Ha publicat contes i llibres i ha creat diverses peces sobre els cossos no normatius que giren arreu del món.

Direcció artística i intèrpret Diana Niepce / Creació, suport de moviment i assistent intèrpret Ana Sofia Leite / Suport investigació Carlos Oliveira / Disseny so Gonçalo Alegria / Disseny il·luminació Carlos Ramos / Disseny vestuari Silvana Ivaldi / Aparell Telma Pinto i Ricardo Paz / Cap producció i management Filipe Metelo i Patrícia Soares
Casa de Producció Produção d’Fusão / Residència artística PACT Zollverein (DE), Biblioteca de Marvila – CML, O Espaço do Tempo, Estúdios Victor Córdon, Oliva Creative Factory – CMSJM, Teatro da Cerca de São Bernardo/CITEMOR / Coproducció Festival CITEMOR / Amb el suport Direção Geral das Artes | Ministério da Cultura, Fundação GDA

Aquest espectacle es programa en el marc de Europe Beyond Access II, un projecte europeu cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea del qual el Mercat de les Flors n’és soci. Amb el suport del Programa de Plataformes Creative Europe de la Unió  Europea: