• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

COMPAGNIE DERNIÈRE MINUTE / PIERRE RIGAL

IDN 2013: Érection

23 de febrer
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2012-2013

 • Durada

  45'

 • Tarifa

  Preu 14 – 16,5 €. Tarifa C

 • Horari

  18:00 h

 • Espai

L’ESPECTACLE

A Érection, un home, estirat a terra, narra la llarga història del seu pas d’una posició ajupida a una posició erecta. Un home sol, estirat, dins d’un rectangle verd elèctric on l’espai i el temps són indefinits. Un cor que creix, un cos que busca. Un mecanisme d’elevació, aixecar-se, avançar a partir de fragments sonors. Amb el cap, la pelvis o els peus. Com un home suspès sobre el terra que somia poder caminar per l’aire. Entre punts morts i decisions, ho intenta, s’equivoca, cau, ho torna a intentar, ampliant cada cop més els límits de l’espècie. De vegades una medusa invertida de tentacles fràgils, d’altres cocodril que avança silenciós, aquesta estranya criatura s’erigeix a poc a poc sobre uns peus nous, un Ícar sense ales, una mena de ciborg que descobreix el seu doble…

ELS ARTISTES

Pierre Rigal, format inicialment com a atleta, va estudiar després matemàtiques i economia a Barcelona i va completar un màster en cinema. El contacte amb coreògrafs com Heddy Maalem, Bernardo Montet i Wim Vandekeybus, i amb directors com Mladen Materic, el va impulsar a endinsar-se en el món de la dansa contemporània. L’any 2002 va entrar a la companyia de dansa del coreògraf Gilles Jobin i el 2003 va fundar la Compagnie dernière minute, coreografiant i produint  la seva primera peça, el solo Érection, dirigit per Aurélien Bory. Al festival Grec 2011 va presentar una retrospectiva dels seus espectacles.

Aurélien Bory va estudiar física a Estrasburg, i a partir d’aquí va orientar la seva carrera cap el camp de l’acústica arquitectònica. L’any 1995, però, va entrar a formar part de l’estudi creatiu Le Lido – Centre municipal des arts du cirque. A l’any 2000 va fundar la Compagnie 111 i al 2003 va dirigir Pierre Rigal en el seu primer solo, Érection, origen d’una estreta i continuada col·laboració que continua fins avui en dia. L’any 2008 va rebre el trofeu «Creador sense fronteres» de Radio France pel conjunt de la seva obra internacional. El seu plantejament de mescla de gèneres s’emmarca en la qüestió de l’espai i s’explora a través d’una escenografia inconfusible.

FITXA ARTÍSTICA

Concepció, coreografia, interpretació i vídeo creació Pierre Rigal
Concepció, producció artística Aurélien Bory
Creació so, música Sylvain Chaveau, Joan Cambon, ARCA
Disseny vestuari Sylvie Marcucci
Manager escenari i enginyer de so George Dyson
Enginyer vídeo Nihil Bordures, Loic Célestin
Direcció producció Sophie Schneider
Assistència producció Nathalie Vautrin

Coproducció Compagnie Dernière Minute / TNT – Théâtre National de Toulouse Midi-Pyrénées
Amb el suport Direcció Regional d’Afers Culturals Migdia-Pirineus, amb el Consell Regional Migdia-Pirineus, el Consell General de l’Alta Garona, l’Ajuntament de Tolosa de Llenguadoc i el CDC Tolosa Migdia-Pirineus.
La Compagnie dernière minute rep el suport de la Fundació BNP Paribas per al desenvolupament dels seus projectes.
L’espectacle va ser creat el 21 de novembre del 2003 al TNT-Théâtre National de Toulouse