• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

SOCIETAT DOCTOR ALONSO

Andrei Rublev, una paniconografia

Del 9 al 12 de desembre
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2020-2021

  • Durada

    120' sense pausa

  • Tarifa

    16 €

  • DIVENDRES JOVE

    10€

  • Horari

    A les 18h

  • Espai

Andrei Rublev pren com a punt de partida i títol la pel·lícula d’Andrei Tarkovski rodada el 1966, en la qual el pintor iconogràfic Andrei Rublev (1360 – 1427) fa un llarg viatge a la Rússia medieval per pintar els frescos de la catedral de l’Assumpció del Kremlin. L’obra del singular pintor, amb el seu estil iconogràfic únic, provoca en l’espectador un impacte i un recolliment interior a causa de l’ús de la perspectiva invertida, que ens parla de l’art no pas com un retrat de la realitat, sinó com una realitat entre les realitats. La companyia revisita aquesta peça estrenada al festival Temporada Alta de 2016 per continuar investigant en els nombrosos moments formals, sonors i materials que hi ha a escena i d’aquesta manera aprofundir en aquest diàleg.

La Societat Doctor Alonso, dirigida per Tomàs Aragay (director de teatre i dramaturg) i Sofia Asencio (ballarina i coreògrafa) es va crear l’any 2001; ha construït un llenguatge que troba una de les seves claus fonamentals en el concepte del desplaçament. De situar quelcom fora del seu lloc, àmbit o espai propi per indagar com aquest desplaçament modifica el llenguatge, tant pel que fa a la seva gramàtica constitutiva com pel que fa a la lectura que un observador en pot fer. Desplaçar per desvetllar quelcom. Aquesta maniobra de desplaçament s’ha revelat com un eina eficaç per generar espais de discurs poètic que posi en qüestió l’estatus quo de la nostra comprensió de la realitat.

Direcció Tomàs Aragay / Dramatúrgia Sofia Asencio / Creació i interpretació Sofia Asencio i Nazario Díaz / Amb la col·laboració en la creació de Virginia García del Pino, directora de cinema / Producció executiva Imma Bové / Distribució Sara Serrano
Coproducció Temporada Alta, Festival Alt de Vigo, Fundació Catalunya La Pedrera / Amb la col·laboració La Caldera centre de creació

Comptarem cada dia amb convidats que conversaran sobre temes que tenen a veure amb el cinema de Tarkovski i amb preguntes que estan dins de la pel·lícula ‘Andrei Rublev’ (1966)

Així el dimecres 9, Tamara Djermanovic i Joan Marimon dialogaran sobre “L’Art com a coneixement”
Dijous 10, Eulàlia Valldosera i Victòria Cirlot dialogaran sobre “Mística i art”
El divendres 11, Andrés Duque, Diana Toucedo i Rubén Lardin dialogaran sobre “El cinema de Tarkovski”
I finalment el dissabte 12, Julia Spinola i Laia Estruch ens parlaran sobre “El canon estètic versus la barbàrie”