• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

ALEXANDER VANTOURNHOUT / not standing

CIRC D’ARA MATEIX: Through the Grapevine

27, 28 i 29 de maig
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2021-2022

 • Durada

  60 minuts

 • Tarifa

  18 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20 h

 • Espai

Setena peça d’Alexander Vantournhout en la qual dos homes sols a escena mostren uns cossos desproveïts de qualsevol ornament; són cossos atlètics i preparats, però alhora amb limitacions inevitables. La coreografia crea un joc entre aquestes diferències de proporció i força física. Els ballarins cerquen l’equilibri, el contrapès i l’harmonia, sense defugir mai l’humor.

L’artista belga Alexander Vantournhout va estudiar roda Cyr i malabars a l’ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque) i dansa contemporània a P.A.R.T.S de Brussel·les. El seu llenguatge físic reflecteix la diversitat d’influències de la seva formació i la seva trajectòria laboral. Amb el seu segon solo, creat amb Bauke Lievens, va guanyar el premi CircusNext, el Premi de Teatre Jove i el Premi del Públic del festival Theater Aan Zee (Ostend, 2015) i la xarxa Aerowaves. Des de llavors ha creat diverses peces. «L’obra d’Alexander Vantournhout és tan enginyosa que és impossible de descriure. És difícil no quedar meravellat davant de la seva fenomenal intel·ligència física. En un interval de pocs anys, ha desenvolupat un llenguatge coreogràfic únic que es nodreix de tècniques de la dansa, les arts marcials, el circ, el ioga, l’anatomia i el món animal.» (De Standaard).

No recomanat a menors de 12 anys.

Concepte i coreografia Alexander Vantournhout / Intèrprets Axel Guérin i Alexander Vantournhout / Creada en col·laboració amb Emmi Väisänen i Axel Guérin / Compositor Andrea Belfi / Dramatúrgia Rudi Laermans
Coproducció Arts Centre Vooruit, Ghent (BE), PERPLX, Marke (BE), CENTQUATRE, Paris (FR), Cirque-théâtre Elbeuf (FR), Subsistances, Lyon (FR), Théâtre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg (LU), MA scène nationale – Pays de Montbéliard (FR), Les Hivernales CDCN, Avignon (FR), Malpertuis, Tielt (BE), Theater Freiburg (DE), Théâtre des Quatre Saisons, Gradignan (FR), Théâtre de l’Arsenal, Val-de-Reuil (FR) / Residències les ballets C de la B, Ghent (BE), Arts Centre Vooruit, Ghent (BE), STUK, Leuven (BE), Subsistances, Lyon (FR), Wood Cube, Roeselare (BE), Workspacebrussels, Brussels (BE) / Residències cancel·lades per la COVID-19 Arts Printing House, Vilnius (LT) Oerol, Ter Schelling (NL), Le Gymnase CDCN, Roubaix (FR), Grand Théâtre, Groningen (NL) / Producció Not Standing vzw / Amb el suport Autoritats flamenques.
Alexander Vantournhout és artista resident a Arts Centre Vooruit a Ghent, artista associat de CENTQUATRE Paris i Cirque-théâtre Elbeuf i ambaixador cultural de la ciutat de Roeselare.
Alexander Vantournhout rep el suport de la Fondation BNP Paribas per al desenvolupament dels seus projectes.