8 i 9 de novembre

HELENA FRANZÉN Slipping through my Fingers

Compra entrada

Compartir

Dins del festival SÂLMON<. TALENTS EUROPEUS EN MOVIMENT

L’ESPECTACLE

La coreògrafa sueca Helena Franzén basa la seva obra en el moviment, sobre tot en els detalls del moviment, juntament amb la intel·ligència i la poesia del cos. En la seva nova creació, Slipping Through My Fingers, Franzén s’inspira en la pel·lícula Gerry de Gus van Sant; en aquest film es descriu com dos amics lluiten per la seva supervivència, plena de reptes físics.

El tema d’una situació donada que fa un nou tomb inesperat és recurrent en l’obra d’Helena Franzén, que constantment posa a prova els moviments i els obre a noves perspectives. A les seves coreografies, a més, els ballarins s’han d’enfrontar amb limitacions i regles. Slipping Through My Fingers és una peça per a cinc ballarines i un escenari d’unes dimensions mínimes. Les ballarines del projecte transmeten una gran presència personal i han participat com a creadores en el transcurs de tot el procés. Franzén compta per aquesta creació amb el compositor Jukka Rintamäki i tots dos han convidat el músic Johan Skugge a participar en la composició al costat de Rintamäki i també a tocar en directe a l’escenari.

Helena Franzén és una figura capdavantera de la dansa contemporània de Suècia. Té una llarga trajectòria com a ballarina i coreògrafa i ha creat obres per al Ballet de Göteborg, l’Skånes Dansteater, la companyia NorrDans, la companyia danesa DDT i l’Òpera Reial de Copenhaguen, entre d’altres. Les seves coreografies transformen tot el que ens és familiar i porten el públic a territoris nous i inexplorats. El seu treball li ha valgut el premi de dansa de l’Associació de Crítics de Teatre de Suècia del 2011. Així mateix, treballa com a professora tant a Suècia com en d’altres països.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia Helena Franzén
Música Jukka Rintamäki, Johan SKugge
Ballarines Katarina Eriksson, Helena Franzén, Aleksandra Sende, Elisaveta Penkova, Moa Westerlund
Disseny vestuari Katarina Wiklund
Disseny il·luminació Markus Granqvist
Producció executiva Birgit Lindholm
Producció
Dansens Hus d’Estocolm

Amb el suport de modul-dance en el marc del Programa Cultura de la UE

Estrena a l’escenari principal de la Dansens Hus (Estocolm) el 28 de setembre de 2012.

La producció Slipping Through My Fingers forma part del projecte Modul-Dance 2012-2013. Helena Franzén ha gaudit d’una estada de recerca al Centre de Dansa Duncan d’Atenes i d’una residència amb tot el seu equip al centre DeVir/CAPa. La Dansens Hus d’Estocolm s’encarrega de produir i presentar la peça.

   

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

8 i 9 de novembre

20:30h

Sala OM

Preu 6€ / Abonament de dia 10€ / Pack CREA 6€

Més informació

web de la companyia

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x