• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

PERE FAURA

Sin baile no hay paraíso. La meva història de la dansa

Del 10 al 12 d'abril
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2014-2015

 • Durada

  60'

 • Tarifa

  12€

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20:30h / dg 18h

 • Espai

Aquest espectacle és un collage coreogràfic de quatre solos emblemàtics imprès en un únic cos que interpreta part de la memòria col·lectiva de la dansa: La mort del cigne de Maia Plissétskaia; Singing in the rain, el solo de Gene Kelly; You should be dancing, de Saturday night fever, ballat per John Travolta, i Fase d’Anne Teresa De Keersmaeker i Michele Anne de Mey, de la companyia Rosas.

La presentació i la repetició d’aquestes peces icòniques es complementa amb algunes escenes textuals en què l’intèrpret, per mitjà del playback, sembla que parli amb el públic en diferents situacions. Aquests textos estan extrets en part d’àudios de vídeos de YouTube en què ballarins amateurs parlen de la seva manera de viure i entendre la dansa.  A més a més l’intèrpret explica en un monòleg personal els seus somnis, els seus problemes i la seva visió de sobre la dansa des del moment en què s’ha convertit en professional.

Pere Faura (1980) va començar la seva trajectòria artística en l’àmbit de la música, estudiant flauta travessera i cant. Més endavant va cursar estudis de teatre a l’Institut de Teatre de Barcelona i també ballet i dansa contemporània. El 2002 es matricula a la School for New Dance Development d’Àmsterdam, on es va graduar el 2006 amb la peça this is a picture of a person I don’t know, que va guanyar el premi del ITS Festival i va ser seleccionada per a la gira Dansclick Holland Tour. A Holanda es va representar 27 vegades.

El 2007 va ser designat coreògraf resident del teatre Frascati d’Amsterdam, on ha creat la resta de les seves obres fascinat per l’ús de la cultura pop i la memòria col·lectiva com a eines coreogràfiques per enriquir i facilitar una experiència teatral col·lectiva. El 2011 va tornar a Barcelona, on continua treballant.

Direcció i performance Pere Faura
Textos de la performance Pere Faura, Anne Teresa De Keersmaeker, Sahraardah
Escenografia visual Desilence studio
Disseny il·luminació i tècnica Israel Quintero

Coproducció Mercat de les Flors, Graner fàbrica de creació, La Comédie de Valence, CDN drôme-ardèche, Fundació Catalunya – La Pedrera
Amb el suport La Poderosa, L’Estruch – Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de Sabadell

Estrena 23-24 de maig de 2014, Festival Ambivalence(s), Valence, França


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.