• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LUZ BROTO / AMARANTA VELARDE / EVOL

Sessió 7 SECCIÓ IRREGULAR: ‘Perdre’s pel camí + Cap a una estètica de la bona voluntat + Sense títol’

25 d'abril
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2013-2014

  • Tarifa

    12€

  • DIVENDRES JOVE

    10€

  • Horari

    20:30h

  • Espai

Perdre’s pel camí, de LUZ BROTO

Malgrat que prové de les arts visuals, Luz Broto treballa sovint en la seva obra amb la presència, l’espai i la disposició dels cossos d’una manera que sembla apel·lar unes vegades al teatre i d’altres a la coreografia. Davant la invitació a desenvolupar una intervenció en el context d’un teatre dedicat al cos i el moviment com el Mercat de les Flors, la seva proposta per la sessió 7 de Secció Irregular es basa en l’habitual recorregut del públic dins el teatre i planteja un desplaçament del mateix en un trànsit d’itinerari indeterminat i duració variable, partint de la sala Pina Bausch on s’acaba la peça d’Amaranta Velarde, fins la sala Maria Aurèlia Capmany on comença la d’EVOL.

La pràctica de Luz Broto genera situacions que posen en joc els dispositius, usos o dinàmiques que actuen en els diferents espais on intervé. Ha desenvolupat projectes específics a diferents contextos com Centre d’art la Panera, Lleida; Institut für Raumexperimente, Berlin; Secession, Viena; La Casa Encendida, Madrid. Ha rebut les beques de producció Masterplan-LIPAC, Buenos Aires; BCN Producció, Barcelona i el premi Miquel Casablancas.

Cap a una estètica de la bona voluntat, d’AMARANTA VELARDE

La peça s’inspira en el futur imaginat per Houllebeq en el llibre Les partícules elementals, en què una nova espècie humana, a través de la seva pròpia manipulació genètica, ha aconseguit superar el patiment actual fonamentat en paradigmes ontològics de gènere i sexe, individu i societat, finitud i immortalitat.

El treball indaga un vocabulari coreogràfic que permeti emergir, qüestionar i investigar conceptes com l´entrega, el buit i la dissolució del sentit d’individualitat; instigant la seva possible realitat o paradoxa dins d’un marc escènic.

Concepte i direcció Amaranta Velarde
Interpretació i creació Amaranta Velarde i Diana Gadish
Vestuari Amaranta Velarde i Les Brontë (Victoria Macarte i Rosa Tharrats)
Música Jim O´Rourke
Il·luminació Oriol Blanch

Agraïments ARTAS, Carme Torrent , Pablo Rega i Carmen Menéndez
Amb el suport de 
Graner, L’animal a l’esquena, La Poderosa
Producció Mercat de les Flors

Sense títol, d’EVOL

La conciència com a filtre. La correlació entre els models de la realitat i els nostres sistemes sensorials. Paraules clau: focus, altaveus, síntesi, difracció, il·lusió òptica, dualitat, visible/inivisible, audible/inaudible, contracció/expansió, distorsió de l’espai-temps, rave.

EVOL és un grup de música per ordinador format per Roc Jiménez de Cisneros i Stephen Sharp. La seva obra és una exploració de la composició algorítmica i una deconstrucció de la cultura rave. Els seus treballs han estat publicats en discogràfiques com Editions Mego, Presto!?, Entr’acte, fals.ch o ALKU. El seu treball s’ha presentat en directe i en format d’instal·lació en galeries, museus, i clubs d’Europa, Nord Amèrica i Àsia.

Agraïments especials a lightlumina.com