• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

GERARD ORTÍN

Sessió 6 SECCIÓ IRREGULAR: ‘Intravía’

20, 21, 22, 27, 28 i 29 de març
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2013-2014

 • Tarifa

  12€

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  Hores concertades

Organitzat en sessions per a quinze persones inscrites prèviament, el projecte Intravía proposa un recorregut nocturn pel bosc de Collserola en el qual els participants són també protagonistes de l’obra. Un espai natural desconegut, un espai culturalment intervingut i els espais mentals de cadascú són, a la vegada, escenaris i actors. Els límits perceptius, la construcció simbòlica del lloc i l’experiència física d’aquest funcionen com a estímuls i com a obstacles. Una proposta altament implicativa i no exenta d’un sentit ritual que proposa un diàleg entre públic, entorn i intervenció artística. El recorregut, que inclou etapes, formats d’interacció i temps diferents, està guiat per un protocol que es donarà a conèixer en el punt de partida.

Un “apropament animal al paisatge” com a fenomenologia cultural que escapa a llocs comuns com el romanticisme bucòlic o el paisatge preciosista, en els interessos d’una experimentació genuïna amb el vehicle de la intimitat.

Gerard Ortín (Barcelona, 1988) és llicenciat en Belles Arts per la UB i va cursar estudis a l’Aula de Música Moderna i Jazz (Conservatori del Liceu).  Actualment resideix a Àmsterdam (Països Baixos) on cursa un màster a Sandberg Instituut. El 2012 va presentar l’exposició “Cortex” amb Marc Larré a la Galeria Estrany – De la Mota. Combina la formació artística i musical a través de l’experimentació en diversos formats audiovisuals, sonors i performatius. Ha col·laborat amb el grup Sons de Barcelona (dins de Phonos, MTG i UPF) i en el projecte Voz Mal amb Jaume Ferrete que s’ha mostrat al LEM (Barcelona) o al Festival Poetas por Km² (Madrid) entre d’altres. Ha rebut la beca de creació Guasch Coranty i ha estat artista resident a Nauestruch.

Ha enfocat la seva indagatòria personal en l’exploració d’un entorn immediat, el seu jardí, entès com un espai intersticial entre la llar i el bosc. Aquest escenari ha marcat les pautes d’un procés que apel·la a la noció de la natura com a espai psíquic. Durant gairebé quatre anys Gerard Ortín va desenvolupar un retrat subjectiu del jardí de casa —situada al costat del bosc de Collserola— materialitzat en fotografies, seqüències de diapositives, vídeocreacions, videoaccions, performances, peces sonores i instal·lacions. Gràcies a una beca de creació de la Sala d’Art Jove va programar la primera Ruta (2011), recorregut diürn pel bosc. D’aquesta manera va apostar per intervenir amb diversos materials aquest nou espai “no controlat” i compartir, mitjançant un itinerari col·lectiu, la seva visió de la natura com a espai psíquic alhora que físic. Aquest grau de gestió de l’experiència va suposar un replantejament i una adequació de les pròpies estratègies de treball que van obrir noves vies d’exploració al seu procés. Finalment durant 2012, dins del programa de projectes deslocalitzats de BCN Producció ’12 (La Capella), presentà el present projecte Intravia.

NOTA IMPORTANT PER ALS ESPECTADORS:

-Un cop comprada l’entrada resulta indispensable enviar un email a seccioirregular@mercatflors.cat indicant el nom, el telèfon mòbil i la data per a la qual teniu entrada per tal d’organitzar l’esdeveniment.

-Aquesta peça transcorre a peu al llarg de 3 hores per camins de Collserola que fan pujades i baixades pronunciades. Es prega abstenir-se de comprar l’entrada si no s’està en bona forma física.

-No apte per a persones amb problemes de mobilitat.

-Es prega venir amb sabates de caminar i roba còmoda i vella que es pugui fer malbé si hi ha fang o es frega alguna branca.

-Aquesta peça es va presentar l’any passat dintre de BCN Producció a La Capella i degut a l’aforament limitat molta gent va quedar fora. Si ja l’has vista et preguem que deixis que nous espectadors puguin gaudir-ne.


19.00 h
Trobada davant del bar Zurich de la plaça de Catalunya (davant l’estació d’FGC)

22.20 h Tornada des de l’estació de Les Planes d’FGC

22.50 h Arribada a la plaça de Catalunya

Un projecte de Gerard Ortín

Col·laboren Ana Aitana Fernández, Jaume Ferrete, Laurent-David Garnier i Cristian Herrera

Equip Jaume Ferrete, Irati Gorostidi, Cristian Herrera, Willi Maese, Gerard Ortín, Nil Ortín, Guille Vidal-Ribas, Marc Vives

Agraïments Equip de La Capella – BCNproducció’13, Galeria Estrany – de la Mota, Anna Castellví, Anna Suaña, Gabriel Ortín, Víctor Mier, Albert Coma