De dilluns 10 a dissabte 15 de febrer

ANT HAMPTON i TIM ETCHELLS Sessió 5 SECCIÓ IRREGULAR: ‘The Quiet Volume’

Compra entrada

Compartir

Passis cada 20 minuts per a 2 persones (si en un passi només s’hi apunta 1 persona és probable que s’hagi d’esperar al següent passi). Disponibles a la venda tots els passis.

Durada: 50’

The Quiet Volume és un espectacle xiuxiuejat, autogenerat i «automàtic» per a dues persones, que explora la tensió particular que s’experimenta en totes les biblioteques d’arreu del món; una combinació de silenci i concentració en què es despleguen diferents experiències lectores.

Dos espectadors/participants s’asseuen de costat. Reben instruccions en forma de paraules escrites i xiuxiuejades, proven d’obrir un camí improbable entre una pila de llibres. La peça exposa l’estranya màgia que sorgeix de l’experiència lectora, i deixa que els mecanismes que considerem interns s’aboquin a l’espai circumdant i es filtrin de l’esfera d’un lector a la de l’altre.

«Aquest “ara” de la pàgina és el que em captiva, el moment present, aquest en concret, convocat per un seguit de marques/codis, tinta/píxels, lletres i paraules.» Tim Etchells

The Quiet Volume és una peça breu d’Ant Hampton i Tim Etchells que submergeix l’espectador en el món dels llibres. És un tipus de teatre màgic, un teatre que reflecteix el procés de construcció gradual dels pensaments quan observem, quan escoltem, quan llegim. Un teatre que ens situa molt a prop del món en què vivim i que ens envolta, i que inclou l’espectador dins d’aquest món, ja que fa de la capacitat de llegir el món el seu tema principal. […] És com si ensenyés a esdevenir cec, que no vol dir altra cosa que mirar de reajustar la mirada. I és en aquesta peça on s’aconsegueix millor, perquè tant les mirades com els pensaments que es transmeten a l’espectador a través dels auriculars i dels textos van sempre en dues direccions, de l’interior cap a l’exterior i de l’exterior cap a l’interior. A més, la peça se centra en els objectes materials de la mateixa manera que ho fan les cadenes de pensament a les quals van associats.» Doris Meierhenrich, Berliner Zeitung, 20.09.2010

Ant Hampton (1975) va fundar Rotozaza el 1998, un projecte que explora l’ús de les instruccions que es donen a «artistes convidats» sense cap assaig previ, directament sobre l’escenari i en formats més íntims, en què els intèrprets són els mateixos espectadors (Autoteatro). Entre 1999 i 2009 Rotozaza va col·laborar amb Silvia Mercuriali. Des d’aleshores, Ant Hampton ha treballat amb Glen Neath, Joji Koyama, Isambard Khroustaliov, Tim Etchells, Gert-Jan Stam i Britt Hatzius per crear el treball que es detalla aquí. El projecte Autoretrato d’Ant Hampton continua desenvolupant-se avui dia, amb versions de 7 produccions en més de 35 idiomes diferents.

Actualment Ant Hampton treballa en altres projectes experimentals. The Other People (La Otra Gente) és un projecte sobre «retrats vius» en col·laboració amb Greg McLaren. Es basa en trobades estructurades amb persones alienes al món teatral. Hampton va ser el dramaturg principal d’«Escenaris projectats» al Manifesta 7 – Biennal Europea d’Art Contemporani, i ha col·laborat en projectes de Jérôme Bel i Forced Entertainment. Abans de col·laborar en The Quiet Volume, va treballar amb Tim Etchells en True Riches, el programa «fantasia-protesta» d’art en viu de l’ICA.

Tim Etchells (1962) és un artista i escriptor nord-americà resident a Anglaterra. Ha treballat en diferents àmbits i és el director artístic del prestigiós grup Forced Entertainment. Al llarg de la seva carrera ha dut a terme performances, instal·lacions, vídeos i projectes editorials, a banda de dedicar-se també a la fotografia i la literatura de ficció. És autor de Certain Fragments (Routledge, 1999) i l’any 2008 va publicar la seva primera novel·la, The Broken World  (Heinemann). Ha exposat en seus com el MACBA, Barcelona (2009), la Biennal de Göteborg (2009), Art Sheffield (2008) o Manifesta 7 (2008). L’any 2009 va guanyar el premi Legacy: Thinker in Residence, atorgat per la Tate Research i LADA (Londres) per al període 2009-2010.

Veus versió anglesa Ant Hampton, Seth Etchells, Jenny Naden
Producció artística Katja Timmerberg
Gravacions Binaural TiTo Toblerone
Comissionada i produïda per Ciudades Paralelas, festival de teatre mòvil comissariat per Stefan Kaegi i Lola Arias
Manager producció Katja Timmerberg

Coproducció HAU Berlin, Schauspielhaus Zürich
Amb la col·laboració Goethe-Institute Warschau, Teatr Nowy and the foundation of Teatr Nowy
Amb el suport Kulturstiftung des Bundes, la Fundació cultural suïssa Pro Helvetia, Goethe Institute Buenos Aires
Coproducció Vooruit Arts Centre, Bèlgica

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2013-2014

De dilluns 10 a dissabte 15 de febrer

Hores concertades

Biblioteca Nacional de Catalunya (Carrer de l'Hospital, 56)

12€

Durada: 50'

Més informació

www.ciudadesparalelas.com
www.amthampton.com
www.timetchells.com

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x