• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

A. PIÑA & D. ZIMMERMAN / J. DOMÍNGUEZ, R. LAMATA Y J. VALLAURE

Sessió 4 SECCIÓ IRREGULAR: A. Piña & D. Zimmerman / J. Domínguez, R. Lamata i J. Vallaure

27 de març
ESPECTACLE PASSAT

AMANDA PIÑA & DANIEL ZIMMERMAN presenten GO AND TALK TO YOUR GOVERNMENT (THE FEDERAL MINISTRY OF MOVEMENT AFFAIRS)

Hora: 20.30h
Durada: 11 minuts

Go and talk to your government és un curtmetratge d’Amanda Piña & Daniel Zimmermann sobre la fundació del Ministeri d’Assumptes del Moviment d’Àustria (BmfB). Inspirats en entrevistes amb dirigents d’ètnies indígenes del sud d’Amèrica i, seguint el consell d’un membre de la tribu Awajun a la Amazona Peruana, nadaproducciones va observar la necessitat de crear un nou ministeri a Àustria, dedicat exclusivament als assumptes del moviment. Després d’intenses negociacions amb el govern nadaproducciones internacional aconsegueix la creació d’aquest primer ministeri al món. El Ministeri existeix en la seva estructura actual des de el 8 de juny del 2009. És responsable de donar suport, cuidar i preservar l’existència del moviment lliure dels cossos en l’espai i també de recolzar iniciatives que fomenten la transformació de patrons codificats de moviment en la societat. La tasca central del Ministeri és la de promoure el potencial intrínsec del moviment com a mitjà per a la expansió de la consciència.

Biografia

Amanda Piña & Daniel Zimmermann col•laboren des de l’any 2005. El seu treball es centra en aspectes relacionats amb la recepció i la percepció de l’espectador, creant conceptes de performance que integren a l’audiència en noves formes de participació. Sota el nom nadaproductions creen obres
als contextos de la dansa contemporània, arts visuals, performance i cinema. El seu treball s’ha presentat a diferents teatres d’Europa i el Sud-America, així com també a galeries d’art, museus i festivals de dansa com “Danza al Borde” Valparaíso a Xile, “European Tanz Platform” Mousonturm Frankfurt, ImPulsTanz –Vienna International Dance Festival, “Choreographic Platform” Àustria i “Royal Festival Hall” Londres, entre altres. En 2009 van fundar a Viena la Galeria d’Art i Performance “na daLokal “.

Fitxa artística

Escrit i dirigit Amanda Piña & Daniel Zimmermann
En col·laboració amb Meinhard Rauchensteiner
Cinematografia Andreas Kreimaier, Amanda Piña, Daniel Zimmermann
Edició
Daniel Zimmermann
Música Christian Dergarabedian
Disseny sonor
Daniel Fritz
Correcció de Color Andi Winter
Subtítols Magdalena Schlesinger, Amanda Piña
Traducció Axel Fussï
Disseny gràfic
Thomas Rhyner
Producció Angela Vadori, Daniel Zimmermann
Repartiment Wahiné Tobua (xamán Yanomami), Amhe Ebú (caçador Emawene) Nawé, Julian Ukuncham Yampis (Músico) Awajun, Dr. Heinz Fischer (President de la República d’Àustria), Mag. Meinhard Rauchensteiner (Conseller de Ciències, Art i Cultura del President d’Àustria), Peter Pakesch (comissari i director del Museu Kunsthaus, Graz), Armin Engl (professor universitari), Heinz Hufnagl (polític Austríac), Walter Heun (director artístic de Tanz Quartier Wien) Franz Alexejew (dissenyador gràfic), Jürgen Weishäupl (administrador cultural)
Dir. Mag. Alexander Götz Administrador financiero del Teatro Josefstadt, Dr. Sabine Haag (directora general del Museu d’Història de l’Art de Viena), Sigrid Gareis (comissària de dansa i ex directora de Tanz Quartier Wien), Dr. Christian Brandstätter (editor), Amanda Piña (coreògrafa) i Daniel Zimmermann (artista visual).

Idioma Yanomami, Emawene nawe, Jívaro, Alemán
Subtítols
anglès
Any de producció 2012
Productor
nadaproductions (AT) & dz-productions (CH)
Distribució nadaproductions (AT) & dz-productions (CH)

Països productors Austria i Suïssa
Amb el suport de Ma7 Bmukk, Tanzquartier Wien, Koproduktionshaus Brut Wien, Comisión Nacional del Desarrollo de los Pueblos Indígenas de México
Agraïments a Österreichische Präsidentschaftskanzlei, (Cancillería Presidencial de la RepúblicadeAustria), Survivalinternational, Bernhard Braunstein, Sigrid Garais, Wolfgang Haas, Gerald Kerkletz i Ewa Stern,

 

JUAN DOMÍNGUEZ, RAFAEL LAMATA I JAIME VALLAURE presenten Ya llegan los personajes

Hora: 21h
Durada: 60 minuts

La persona és un personatge forjat en el passat que ha après a multiplicar-se en altres tants personatges que interactuen amb la situació present. Vivim amb el cos, no amb les paraules, i el cos està forçat a intentar allò que no pot: balboteja, ensopega, repeteix … El cos es deforma com al somni buscant articulacions diferents, per a recórrer el riure. Fer res no et canvia, però és un signe. Fer res amb prou feines modifica res però forma part de la construcció del present. Tot allò que ocorre importa malgrat no ens importi. Davant el clima la voluntat és insignificant. No es pot canviar la direcció del vent. Però, la intuïció i l’experiència ajuda a saber si hi ha que ficar-se botes d’aigua o ulleres de sol. Darrere del personatge està la persona amb la mateixa cara que el personatge. Qui crea el personatge? L’espectre creat viu a una realitat paral·lela. Per cert, tu on vius?.

Biografia

Juan Domínguez és intèrpret, coreògraf, director d’escena i programador. El seu treball s’ubica entre la situació, la presentació, la representació i la generació de contextos. També es basa en preguntes sobre el medi teatral. Relacionant diferents codis, les seves obres proposen la dissolució entre la ficció i la realitat. Actualment es centra en la intersecció de diferents sensibilitats i la qüestió de com radicalitzar la necessitat de la creació i la documentació de l’impacte i repercussions de la coreografia.

La intenció del treball de Rafael Lamata i Jaime Vallaure (Los Torreznos) s’orienta cap a la recerca i experimentació expressiva gràcies a formes senzilles com el gest, el llenguatge i la presència. La seva obra es desenvolupa a través de diversos formats tant de caràcter presencial (performance o art d’acció) com multimèdia (vídeo, peces sonores).

Fitxa artística

Concepte, interpretació i producció
Juan Domínguez, Rafael Lamata i Jaime Vallaure.
Coproduït pel Festival BAD, Bilbao i amb el suport de Los Teatros del Canal de la Comunidad de Madrid.