• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

VICENTE VÁZQUEZ Y USUE ARRIETA & JORDI GALÍ

Sessió 3 SECCIÓ IRREGULAR: Vicente Vázquez i Usue Arrieta & Jordi Galí

27 de febrer

VICENTE VÁZQUEZ i USUE ARRIETA presenta GOITIK BEHERA, BEHETIK GORA (DE DALT A BAIX I DE BAIX A DALT)

Hora: 20.30h
Durada: 30 minuts

“L’estiu passat vam enregistrar amb les nostres càmeres pràctiques de col•lectius que en funció de les regles d’un mateix sistema, anar “de dalt a baix i de baix a dalt” (goitik behera, behetik gora) operen jocs al País Basc. Aquesta lògica es tradueix en una cadena de nou seqüències, on les capacitats industrials es converteixen en mons sensibles, com un supervivent incomprès d’un estadi decrèpit. Les imatges recollides reflexionen sobre el dispositiu de captura en una doble cadena de fragments en desplaçament, màquines voladores controlades per ràdio, vehicles auto-construits i aparells de gravació construeixen, a través de les seves possibilitats de moviment, imatges del paisatge.”

Vicente Vázquez i Usue Arrieta

Biografia

Vicente Vázquez (Galicia, 1976) i Usue Arrieta (País Basc, 1979) han estat treballant junts durant els darrers deu anys, des que es van conèixer a la Facultat de Belles Arts de Conca. Junts han desenvolupat un cos multidisciplinari de treball que es centra en exercicis de redefinició d’espais socials. Entenen la seva pràctica com una forma de fer recerca i experimentar les possibilitats d’allò col•lectiu. La seva obra, ja sigui en seqüències fílmiques, textos, presentacions de diapositives, i altres dispositius espai-temporals, intenta reformular una imatge social present.

Filmografia

Sin título, 2005
Postas Sanitarias, 2006
Vigilante de Incendios, 2006
Vigilante de Seguridad, 2006
El Enemigo, 2009
Canedo, 2011
Goitik Behera, behetik gora, 2012

Fitxa artística

Producció, direcció, guió, edició i cinematografia Vicente Vázquez i Usue Arrieta
So de camp Ainara Elgoibar
Post-producció de so Javi Álvarez
Traduccions i subtitulat Usue Arrieta i Ainara Elgoibar
Producció executiva X Films, Punto de Vista Festival Internacional de Documental de Navarra y INAAC, Instituo Navaroo de Artes Audiovisuales y Cinematografía

Rodat a la Comunitat Autònoma Basca i Navarra

Repartiment Lander Muniozguren, Ager Iturbe, Andoni Odriozola, Jurdan Zubikarai, Unai Paniagua, Javier San Ginés, Kokin Gutiérrez, Aitor Zabaleta, Jokin Abaitua, Koldo Muniz, Anderson Elorriaga, Imanol Vega, Iraitz Odiaga, Iñigo Aramburu, Urko, Juan José Escribano, Andoni Larabeiti, Roke Alberdi, Koldo Betanzos, Unai Martín, Iroitz Urriolaeitia, Iker Aransolo, Paul Goitisolo, Iker Arrien, Mikel Campo, Julen Basterriak, Joshua Rivas, Iskander, Beñat Azkazarai, Iker Zarate, Iban y Jon Naberan, Antxon Irigoras, Gorka Bernales, Maruri Borja, Aitor Elejaga, Johnny Serrano, Asier Leizea, Andoni Odriozola, Jurdan Zubikarai, Roberto Irigoyen, David Díaz de Rada, Javier Díaz de Rada, Eduardo Mendiburu, Oskar Goñi Buldain, Jon Astui, Juan Ramón Muhica “Parisi”, Jagoba Ramos, Madi Gutiérrez, Iñigo Serna, Kepa Urionabarrenetxea, Ibon Agirre, Irene Zenitagoia, Álvaro Sarriguren, Arturo Sarriguren, Iñigo Periáñez, Jose Luis Luri, Benito Basterrechea, Ramiro García, Luís Lorite, Diego León, Xavier León, Luis León, Angel Irurzun, José Luis San Agustine, Valentín Gómez, Angel Irurzun, Paus i Ernesto Francisco Morales

 

JORDI GALÍ presenta T

Hora: 21h
Durada: 35 minuts

T és una dansa que s’apropa, que es fon amb el treball de construcció, amb el gest de l’artesà, del paleta, de l’escultor, però segueix sent una dansa.

Una línia mecànica ha estat creada per a produir la “música” que acompanya a l’espectacle; en ella trobem pesos i contrapesos que activen l’acústica de rodes de bicicleta, i un gran pendul que fa “cantar” un petit got de plàstic. En definitiva, un gran rellotge fet de pedaços dispars, que acompanyen l’acció i marca les seves seqüències.

Al centre de l’escenari retrobem les bigues, escaletes, neumàtics i trossos de fusta. Una construcció impossible sorgeix a força d’ajustar fràgils equilibris. Tots aquests objectes són com eines d’un cos que els manipula al temps de trobar-se damunt d’eixa construcció mateixa. Per aconseguir in fine un últim equilibri impossible, moviment suspès, justa proporció de pes i contrapès.

Biografia

Jordi Galí es forma en dansa contemporània a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Estudis de Filosofia a la Universitat de Barcelona (UB). Com a intèrpret ha treballat amb la cia. Maguy Marin (Lyon, Francia), ‘White Star’ de Lies Pawels al Theater Victoria (Gent, Bèlgica), cia. Rosas d’Anne Teresa de Keersmaeker (Brussel·les, Bèlgica), cia. Ultima Vez de Wim Vandekeybus (Brussel·les, Bèlgica), cia. Projecte Gallina de Emilio Gutiérrez (Barcelona).

Premi Honorífic al Millor Actor del Kontact International Theatre Festival de Torun (Polònia), pel seu paper a la peça White Start (2005) i Premi al Ballarí Excel·lent del Certamen Coreográfico de Madrid (1998).

A partir del 2001 comença a produir el seu propi treball de creació amb peces com Abscisse, Ciel, “T”, entre altres.

Fitxa artística

Creació i interpretació
Jordi Galí
Estrena octubre 2008 – CCN Rillieux-la-Pape (Lyon, França)
Coproduccions Association Arrangement Provisoire, CCN Rillieux-la-Pape / Cie. Maguy Marin (Lyon, França), Ramdam (Lyon, França), L’Animal a l’Esquena (Girona)

 

Activitats paral·leles

– FUNDACIÓ MIRÓ 21 de febrer, 19.30h

Conversa sobre la vigència de les pràctiques performàtiques entre Jordi Galí i Quim Pujol en el marc de l’exposició Explosion!